Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Cookhouse in het Burgerweeshuis.

Concerttip woensdag 5 juni: Cookhouse in het Burgerweeshuis

Cookhouse, bestaande uit de broers Ronald en Jeroen Hendrikse, gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuutsingle ’In Another Life’ verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad. De single haalde binnen no-time een kwart miljoen streams op Spotify en zorgde voor een overvolle agenda.

Vervolgsingles ‘Made It Fly’ en ‘Old Friend’, opgenomen met co-producer Xander de Buisonjé, bewezen zich ook als prachtig geproduceerde streamingkanonnen. Het eerste levensjaar van de band mondde uit hun debuut E.P. ‘Love / Lust’, die werd gepresenteerd tijdens een stijf uitverkochte releaseshow. Dat viel ook Roxeanne Hazes op, die de band, inmiddels uitgegroeid tot een vijftal, uitnodigde om met haar mee op tournee door het land te gaan. Daarnaast was Cookhouse in 2018 benoemd tot 3FM Talent voor de maand april. De muziek is een mix van pop met invloeden van folk, country, funk, blues en wereld muziek.

Deel: