Na zijn vorige cd ‘Nightlife’, die eind vorig verscheen, ligt de opvolger alweer in de winkels (of is anderszins verkrijgaar). Nog even kort over wie we het hebben. John Clifton, afkomstig uit Fresno, Californië, kan men rustig als veteraan bestempelen. Hij toerde over de hele wereld, was ook hier in Nederland te beluisteren, leidde met zijn broer Bill de MoFo Party Band, en deelde het podium met artiesten als Lynyrd Skynyrd, James Cotton, John Mayall en Edgar Winter. Vier jaar geleden verscheen zijn eerste solo-cd, die vorig jaar werd gevolgd door ‘Nightlife’ en nu alweer is ‘In The Middle Of Nowhere’ verschenen.

Op deze cd wordt Clifton begeleid door Scott Abeyta (gitaar), Jake Finney (bas), Edward Fritz (drums) en Bartek Szopinski  (piano). Op het album staan elf nummers, waarvan zes covers en vijf van Clifton zelf. Muzikaal wordt ons een mix geboden van harmonicablues met invloeden van soul en ouderwetse rhythm ’n blues. Het resultaat is een swingend geheel met vlotte arrangementen. Dat is meteen al duidelijk bij de opener ‘I’m Leaving You Baby’, dat we ook kennen van Lightning Slim. En verder varieert het van swingende shuffles, ingetogen akoestische nummers en rockende boogies. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de akoestische ragtime ‘Junkie Woman Blues’ en de swingende boogie ‘Four Years Ago’.

Met dit nieuwe album heeft John Clifton het niveau van zijn vorige cd geëvenaard zo niet overtroffen. (8/10)  (Rip Cat Records)

Deel: