Habib Koité is één van de meest invloedrijke zangers uit Afrika, hij is er ook mateloos populair. In het verleden was de Malinees al enkele keren te zien in Nijmegen. Daarnaast is Koité tevens een begenadigd gitarist en staat hij bekend om zijn unieke gitaarspel. Hij gebruikt een zogenaamde pentatonische stemming waardoor zijn muziek veel weg heeft van blues en flamenco: twee stijlen die muzikante Khalilou Traore hem leerde beheersen.

Habib Koité verbindt het beste van Mali’s rijke traditionele erfgoed met de betere moderne blues- en popmuziek. Zijn sprankelende virtuoze gitaartechniek en zachte, hese en melodieuze stem weet liefhebbers van popmuziek en wereldmuziek over de hele wereld te bekoren. Zijn albums staan steevast bovenaan de wereldmuziek-hitlijsten. Habib zingt in het Engels, Frans en Bambara en zal optreden samen met zijn vaste begeleidingsband Bamada.

In maart was Habib Koité nog in Nederland voor enkele optredens, maar hij komt op 29 oktober naar Doornroosje.

Deel: