Het is geen gewone band die vrijdag 10 mei (20.00) uur naar de Amer komt. Het internationale collectief Folk Road Show bestaat uit vijf singer-songwriters die allemaal bijdragen leveren aan het repertoire. De band bestaat uit Nick Petrowich (Can.), O.J. Caarls (Ned.), Benjamin Jams Caldwell (Aus.) en Pieter van Vliet (Ned.). Ze leveren een even dynamische als verrassende show af, waarbij het van a capella tot rock’n roll gaat en van fluisterharmonieën tot indie-rock. De bandleden zingen af en toe solo, maar eveneens puntgaaf vijfstemming en wisselen voortdurend van instrumenten, waaronder een trombone.

De muziek houdt het midden tussen folk/americana en indie-pop en doet denken aan een moderne versie van Crosby, Stills, Nash & Young, The Band of Fleet Foxes.

Folk Road Show is ontstaan in 2014 en toerde veelvuldig door Europa en Canada. Deze prachtige som van vijf delen heeft twee albums opgeleverd: ‘Folk Road Show’ (2016) en ‘Gold’ (2017). Dat laatste album werd opgenomen in Vancouver en Groningen. Het werd geproduceerd door de Groninger Harmen Ridderbos, frontman van Town of Saints dat al een paar keer optrad in De Amer.

Deel: