Ralph de Jong, ooit ontdekt door Harry Muskee, is een hartstochtelijke vertolker van de blues. Je kon hem de afgelopen jaren solo tegenkomen, maar ook met band. Op dit moment toert hij rond met violiste Ewa Pepper. Op zondag 12 mei geven ze twee concerten in De Amer. Het middagoptreden (14.00 uur) is al uitverkocht, voor de avond (20.00 uur) zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Ralph de Jong is afgestudeerd als wijsgeer, maar heeft zich volledig op de muziek gestort. Hij is erg productief want er staan al een stuk of twintig albums op zijn naam, met vooral veel eigen nummers. Behalve muzikant is Ralph de Jong ook schilder. Hij exposeert regelmatig.

Ewa Pepper werd geboren in Polen. Ze studeerde cum laude af aan de Chopin School of Music en vervolgde daarna haar muzikale opleiding aan het Cracow Institute of Performing Arts en Media Studies. De klassiek geschoolde violiste, die nu in Amsterdam woont, heeft zich veelzijdig ontwikkeld en blijkt wonderwel samen te kunnen spelen met Ralph de Jong. Ze vormen een gepassioneerd duo en bepalen als rasmuzikanten geheel op gevoel hun muzikale koers. Naast opzwepende funk, soul en bluesrock toont het tweetal ook een ingetogen kant. Op die momenten wordt akoestisch gitaarwerk en fraaie zang gecombineerd met melancholisch vioolspel.

Deel: