Welcome to The Village maakt vandaag 18 acts bekend die bevestigd zijn voor het festival. Onder andere Julia Jacklin (AUS), Jenny Lewis (VS) en Joost (NL) zijn toegevoegd aan de line-up. De zevende editie van het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juli in recreatiegebied de Groene Ster. De kaartverkoop is al gestart.

Met het fantastische ‘Crushing’, vol tijdloze folkrock maakt Julia Jacklin kans op de titel album van het jaar. Soms kiest ze voor lekker opzwepende indie en dan weer voor ingetogen folk vol emotie – maar wat ze ook doet, haar prachtige stem grijpt je bij de strot. Haar Amerikaanse collega zangeres Jenny Lewis (ster in eigen land) gooit het over een iets andere boeg: haar melodieuze indie-americana is van hoog niveau, met invloeden uit folk, country, blues en gospel.

Op Welcome to The Village is altijd ruim baan voor hiphoptalent: niet meer dan logisch dus dat rapper Joost (oorspronkelijk uit Leeuwarden) een plek op de mainstage krijgt. Het jonge multi-talent brengt veel energie in zijn liveshows, waar hij in heel Nederland veel indruk maakt. Ook de Antwerpse hiphop-ster-in-wording Dvtch Norris komt met zijn catchy trapbeats en oldschool sound naar Leeuwarden.

De Iraanse zangeres Mahsa Vahdat mag in haar eigen land niet solo optreden, maar is in het buitenland op missie om de vrijheid van expressie uit te dragen. Ze komt WTTV betoveren met haar magistrale stemgeluid en op oude Perzische verhalen gebaseerde teksten. De Ghanese Afropop superster Wiyaala mixt reggae-dancehall met tribal ritmes terwijl ze als een leeuwin over het podium danst.

Deel: