Rammstein, Die Toten Hosen, maar ook Brings. Duitse rockbands die in hun moedertaal zingen en ook in Nederland bekendheid genieten. Dat geldt (nog) niet voor Kärbholz: nog nooit in hun 18-jarige bestaan waren ze aan deze kant van de grens te zien. En dat terwijl ze in Duitsland en Oostenrijk in april 15 grote zalen platspelen. Ter afsluiting van die succesvolle ‘Herz & Verstand’ tour komt Kärbholz voor een extra en exclusief concert naar Heerlen.

Kärbholz bestaat uit vier mannen mannen uit het plattelandsdorp Ruppichteroth in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Torben Höffgen (zang) en Adrian Kühn (gitaar) vormen de creatieve spil en schrijven ook de teksten. Stefan Wirths (bas) en Henning Münch (drums) zorgen voor de basis en eenheid die nu al dik 10 jaar in deze formatie samen is. Volgens de band moet muziek met passie worden gebracht, uit het hart komen en een verlangen opwekken om hard mee te schreeuwen of gewoon te fluisteren. Hun muziek kun je dan ook niet omschrijven als virtuoos of ingewikkeld: punk en vrij nette metal vormen de basis, waarover persoonlijke teksten in het Duits worden gezongen.

In Duitsland zijn ze al lang geen onbekenden en zijn ze geregeld in de hitlijsten te vinden. Hun album ‘Überdosis Leben’ kwam tot plek twee in de albumcharts. Op 8 maart verscheen hun nieuwe album, ‘Herz & Verstand’ (op Metalville – P.I.A.S.), gevolgd door een tour langs 15 grote zalen. En één kleine, in Nederland, want op zondag 28 april staat Kärbholz in poppodium NIEUWE NOR. Zorg dat je erbij bent en achteraf kunt zeggen: “Ich war dabei”.

Heb je nog geen kaarten, dan kan je er hier winnen bij Maxazine Limburg. In samenwerking met The Rock Online mogen wij kaarten weggeven voor dit unieke concert in Heerlen. Like Maxazine Limburg op Facebook en laat ons onder de post op Facebook weten weten wie je wil mee nemen naar het concert. Wie weet winnen jullie twee kaarten!

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de organisator zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: