De tweede dag van deze 44e editie van Paaspop begon voor veel bezoekers met lekker genieten in het warme zonnetje met een biertje erbij en bedenken wat men op deze zaterdag allemaal wilde gaan zien. Het programma bood een grote diversiteit aan acts.

Danny Vera kwam, in een net en stijlvol bloemetjespak gestoken, samen met zijn band een energieke show neerzetten in de behoorlijk warme Apollo-tent. Samen met gitarist Rob de Groot speelde Vera de meest energieke gitaar riffs en solo’s die het publiek zich maar kon wensen. Het enthousiasme spatte van het podium en ook de onderlinge lol tussen de muzikanten zorgde voor nog meer energie. Een klein rustpuntje vormde Vera’s top 40 hit ‘Roller Coaster’ die voor menig emotie zorgde bij het publiek en met groot applaus werd ontvangen. Na deze rustpauze verzocht Danny Vera zijn toeschouwers bij ‘Come on, hold on’ zich helemaal de tering te schreeuwen.

Douwe Bob zorgde voor wat zomerse vibes en betrad met blote voeten het podium om een zeer fijne set af te leveren. Hits als ‘How Lucky we are’ en ‘Slow down’ gingen erin als koek en Douwe daagde zijn publiek uit de nodige kledingstukken uit te trekken in de hete Apollo-tent. ‘Shine’ werd hard meegezongen ook kregen de mede muzikanten voldoende ruimte om lekker te shinen.

In de Restolounge konden liefhebbers van Queen genieten van Queen coverband Crazy Little Things. Met vuurwerk, een strakke sound en krachtige vocalen zorgde dit optreden voor een volle tent waarin luidkeels alle Queen hits werden meegezongen. In de Apollo-tent liet Lukas Graham de temperatuur nog verder stijgen en leverde een zeer fraaie show af, waarbij natuurlijk de hit ‘7 years’ niet mocht ontbreken. Voor een portie stand up comedy konden de bezoekers terecht in de theater tent en genieten van de Belgische cabaretier en stand-up comedian Alex Agnew. Met zijn goede en rake grappen veroverde hij al snel de harten van het publiek.

Ellen ten Damme leverde samen met haar L’Orchestre de l’amour’ een waar kunstwerk af in Schijndel. Met een greep uit het beste van het beste uit haar afgelopen theaterprogramma ‘Paris-Berlin’ werd er een mooie reis gemaakt van Parijs naar Berlijn en weer terug via Schijndel, met daarbij Franse en Duitse liedjes gebracht met een bravoure zoals alleen Ellen ten Damme dat kan. Ook beleefde de theater tent een gezamenlijk hijg-moment bij ‘Je t’aime moi non plus’. Goed gezind en stralend zong Ellen de sterren van de hemel, liet ze haar veelzijdigheid zien door gitaar, viool en zingende zaag te spelen en zelfs te drummen en liep ook nog eventjes op haar handen in een prachtige glitterjurk. ‘Je veux de l’amour’ werd luidkeels meegezongen en deed al verlangen naar haar aankomende nieuwe theaterprogramma.

De Dropkick Murphys wisten vrijwel meteen de Apollo-tent compleet op zijn kop te zetten met diverse moshpits en crowdsurfers als gevolg, wat het hele optreden aanhield. Bij ‘You’ll never walk alone’ zong het publiek luidkeels mee en ‘Rose Tattoo’ werd zeer gewaardeerd. De sound met banjo en doedelzak brachten dit feestje naar een hoger niveau dan het al was. ‘Until the next time’ was het ultieme hoogtepunt van deze set waarbij de Apollo-tent haast leek op te stijgen.

DeWolff schotelden hun toeschouwers een zeer fijne jam-achtige set voor, wat door het meedeinende en luchtgitaar spelende publiek zeer werd gewaardeerd. De lekkere solo’s zorgden in de volle Jack Daniel’s Stage voor een heerlijke afsluiter van een fantastische en zeer gevarieerde tweede dag op Paaspop.

Foto’s (c) Sander van den Berg / Maxazine

Deel: