Weer zo’n jonge gitaarslingeraar, deze Seth Rosenbloom. En wat voor een. Hij groeide op in Waltham, Massachusetts, in een muzikale familie. Zijn ouders zijn klassieke violisten en hij heeft dat instrument een tijd gespeeld. Op zijn elfde schakelde hij over op gitaar, begon met metal en wisselde naar de blues toen hij Joe Bonamassa had zien spelen. Rosenbloom kreeg een beurs van het Berklee College of Music in Boston en speelde in allerlei bands. In 2017 bracht hij een EP uit die alom goed werd ontvangen. En nu is het tijd voor een volwaardige cd.

Op ‘Keep On Turning’ staan negen nummers, waarvan er zes door Seth Rosenbloom zij geschreven of meegeschreven. De drie covers zijn van B.B. King, Elmore James en Leon Russell. Op de cd wordt hij begeleid door bassist Travis Carlton, drummer Gary Novak en toetsenman Scott Kinsey. Stuk voor stuk muzikanten met een indrukwekkend cv. Voeg daar nog wat blazers en achtergrond zang bij en je hebt een band om op te bouwen. Seth heeft een goed donker en heldere stem en hij is een smaakvol gitarist, die zowel zacht en rustig kan spelen als kan vlammen.

Muzikaal klopt het allemaal. De samenwerking tussen band en voorman is perfect. Zij vormen de basis en vullen hem waar nodig aan. Wat mij betreft verdienen de volgende nummers een extra vermelding: het van B.B. King bekende ‘Heartbreaker’, waarbij de blazers voor een swingend geheel zorgen, en de slowblues ‘Broke And Lonely’, dat Rosenbloom samen met Sonya Rae Taylor heeft geschreven. Een uitstekend debuut van deze jonge gitarist. Hier gaan we nog veel van horen. (8/10) (Holzm Music)

Deel: