Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: John Mayall in De Oosterpoort.

Concerttip zondag 14 april: John Mayall in De Oosterpoort

John Mayall is al 85 jaar, maar de godfather van de blues staat nog steeds op de bühne. Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren ’60. In dat beginstadium gaf hij een geheel eigen smoel aan bluesrock.

En dan vooral met zijn legendarische ‘blues/rock/pop-laboratorium’ The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor – om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Intussen scoorde John Mayall & The Bluesbreakers zelf ook nog de nodige mooie wereldhits, zoals ‘Looking Back’, ‘Congo Square’ en natuurlijk het onverwoestbare ‘Room To Move’.

Enkele jaren geleden ontbond hij The bluesbreakers en sindsdien toert hij de wereld over met een eigen band. Met deze band kwam Mayall in 2015 ook naar Groningen. Wie Mayall aan het werk ziet, zou niet zeggen dat deze artiest al 85 jaar oud is. Met een mondharmonica aan zijn mond bespeelt hij zijn keyboard en ondertussen zingt hij ook nog. Zijn vakkundige muzikanten vullen hem daarbij perfect aan. Vanavond zal Blueslegende John Mayall met de 85th Anniversary Tour zijn carrière vieren in Groningen.

Deel: