Grammy-winnaar Kurt Elling behoort tot de belangrijkste jazzvocalisten ter wereld. Hij won de DownBeat Critics Poll maar liefst veertien opeenvolgende jaren en werd door de Jazz Journalists Association acht keer op rij uitgeroepen tot ‘Male Singer of the Year’.

Al zijn tien albums van Elling zijn genomineerd voor een Grammy. Elling’s rijke bariton overspant vier octaven en heeft zowel verbazingwekkende technische beheersing als emotionele diepgang. Zijn repertoire omvat originele composities en moderne interpretaties van standards, die allemaal springplank zijn voor geïnspireerde improvisatie, scatten, gesproken woord en poëzie.

<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1554487979384″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000087705979&productid=9200000094728485&”,”site_id”:”2112″,”target”:true,”rating”:false,”price”:true,”link_name”:”d”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”680″,”cols”:”2″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1554487979384″></script>

De New York Times verklaarde: “Elling is de opvallende mannelijke vocalist van onze tijd. De Washington Post voegde eraan toe: “Sinds het midden van de jaren negentig is geen enkele zanger in de jazz zo gedurfd, dynamisch of interessant geweest als Kurt Elling. Met zijn stijgende vocale vluchten, zijn edgy teksten en zijn gevoel van een muzikale missie, is hij de creatieve geest in de jazz komen belichamen.

Kurt Elling staat op 17 december in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven.

Deel: