Eros Ramazzotti is al ruim 30 jaar verantwoordelijk voor de Italiaanse noot op de Nederlandse radio. In het jaar dat Nederland Europees kampioen voetbal werd, leerden wij deze Italiaanse grootheid kennen met ‘Ma che bello questo amore’. Na ruim 3 jaar stond Eros Ramazzotti afgelopen woensdag weer in de Ziggo Dome met een concert wat zijn hele oeuvre zou weergeven.

De wereldtour is vanzelfsprekend vernoemd naar het laatste album en met 7 tracks van dit album nam hij ruimschoots de tijd om deze te promoten. Het album ‘Vita Ce N’è’ werd in 2018 bij Maxazine al bekroond met een 9!

Duetten

Openers ‘Vita ce n’è’ en ‘Per II Resto Tutto Bene’ zorgden ervoor dat een uitverkochte Ziggo Dome klaar werd gestoomd voor een avondje onvervalste Italiaanse romantiek. Om de hele wereld kennis te laten maken met Eros Ramazzotti heeft hij de afgelopen jaren een aantal samenwerkingen met grote artiesten bewerkstelligd. Hits met Tina Turner, Anastacia, Cher en Helene Fisher kwamen vanavond voorbij, als duet gezongen, door zijn achtergrondzangeressen. En eerlijk is eerlijk… deze versies waren beter dan de originele uitvoeringen.

Respect

Dat Eros Ramazzotti het respect krijgt wat hij verdient, bewees een overvol Ziggo Dome deze avond. Dat hij de de hoge noten na dertig jaar niet meer haalde dat is hem vergeven, en zelfs met de brave boodschap over behoud van het milieu komt hij weg. Voor- en achteraf ‘In Primo Piano’ werden er via videobeelden getoond dat de oceanen bedreigd worden door een overvloed aan plastic. Goed punt. Helaas werd daarna duidelijk dat de “Dutch Disease” ook bij dit concert van toepassing was. Tijdens de akoestische sessie van onder meer ‘Adesso Tu’ en ‘L’Aurora’ werd er harder gekletst dan geluisterd. Toen Eros zich omdraaide, stond er ‘Cruyff 14’ op het shirt van de voetbalfan, en werd de liefde tussen zanger en fan toch maar weer bezegeld.

Hits en liefde

Terugkijkend op het concert was het een heerlijke muzikale reis van Italiaanse hits door de Nederlandse hit-geschiedenis. Een tiental (vergeten) hits, aangevuld met twintig pareltjes van liedjes. Geen overdreven toeters en bellen, maar gewoon de muziek de leidraad laten zijn. ‘Musica E’ was ook vanavond weer de boodschap, en alle verliefde stelletjes gingen nog verliefder naar huis. De god van de liefde stond op woensdag 3 april 2019 in de Ziggo Dome.

Foto’s (c) Armelle van Helden / Maxazine

Deel: