Op 18 mei 2018 maakte de band Navarone bekend dat ze dit jaar een aantal Soundgarden tribute shows zouden doen samen met muzikale vrienden. Die dag was bewust gekozen aangezien Chris Cornell, de frontman van Soundgarden, precies een jaar daarvoor ervoor had gekozen om een einde aan zijn leven te maken. De tour van Navarone werd een korte tour van acht shows, en dit weekend waren de laatste shows. Voor Maxazine bezochten we de show in Metropool Enschede, eerder bekend als Atak.

Bij de bekendmaking van de tournee zou het concert nog plaatsvinden in Hengelo maar later is besloten om het concert naar Enschede te verplaatsen. Waarschijnlijk door de kaartverkoop. De zaal in Enschede zit qua grootte een beetje tussen de kleine zaal en de grote zaal in Hengelo in. De zaal in Enschede was afgelopen zaterdag goed gevuld, maar niet uitverkocht. Als het concert in Hengelo was geweest was het of heel erg druk geweest of waren er net te weinig mensen geweest om de zaal redelijk te vullen.

Zonder aankondiging of voorprogramma begon Navarone afgelopen zaterdag rond negen uur. In de zaal stond iedereen met elkaar te praten toen de band het podium op kwam. Maar daar wist de band wel raad mee. Vol gas zette ze het nummer ‘Jesus Christ Pose’ in en het publiek was meteen stil. Ze speelden niet alleen vol gas maar ook nog eens ontzettend hard, zo hard dat je buiten het concert nog prima kon horen. Een rookpauze voor het pand was dan ook geen probleem, je miste niks van het optreden.

Het optreden begon met het nummer ‘Jesus Christ Pose’ gezongen door de zanger van Navarone, Merijn van Haren. Gevolgd door ‘Let Me Drown’ gezongen door de eerste gastzanger van de avond: Jeroen Camerlynck van de band Fleddy Melculy. Daarna was het tijd voor de eerste zangeres van de avond: Caroline Westendorp, die tot voor kort de frontvrouw was van The Charm The Fury maar vorig jaar besloot om hiermee te stoppen. Caroline nam het nummer ‘Gasoline’ voor haar rekening. Na Caroline kwam Marcela Bovio, van Stream Of Passion, voor het nummer ‘Burden In My Hand’. En zo ging het de hele avond door, de ene gastzanger of zangeres wisselde de andere af. Terwijl de andere zangers en zangeressen naast het podium stonden te genieten van het optreden van hun collega‚Äôs.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: