De Bob Marley tribute band Rootsriders doet een twintigtal optredens door Nederland en België met hun nieuwe show ‘LEGEND35’. Tijdens de shows brengen ze een eerbetoon aan de Koning van de Reggae met het album ‘LEGEND’, het beroemde verzamelalbum dat drie jaar na de dood van Bob Marley werd uitgebracht. Rootsriders neemt je 40 jaar terug in de tijd toen Bob Marley de complete wereld veroverde met zijn heerlijke, zwoele reggaeklanken en prachtige liedjes. Zijn uiterlijk speelde ook een grote rol, de rasta lokken herinneren nog altijd aan de grote Bob Marley.

Je kan er heerlijk mee weg genieten tijdens een lekker weertje, drankje erbij en genieten van de sound van de legendarische reggaekoning Marley, de Nieuwe Nor wist deze kanjers weer te strikken, vorig jaar stond deze groep in Parkcity Live 2018 op het hoofdpodium. Niet alleen qua stem van Mo Ali hoor je Bob Marley, je hoort het plezier van muziek maken en doet de band je denken aan Bob Marley in oude tijden. Tijdens de shows zullen ze onder andere klassiekers als ‘It This Love’, ‘Exodus’ en ‘Stir It Up’ en ‘I Shot The Sheriff’ laten horen.

De Nederlands/Caribische tribute band Rootsriders houdt al meer dan tien jaar de muziek van Bob Marley in leven op een manier zoals Bob Marley het zelf gewild zou hebben. De Engelse zender BBC Radio 4 noemt hen niet voor niets ‘Europe’s best Bob Marley Tribute’.

Vanavond in de Nieuwe Nor in Heerlen bracht Rootsriders een ode aan reggae legende, het verzamelalbum ‘Legend’ van Bob Marley dat dit jaar zijn 35e verjaardag viert. ‘Legend’ is het bestverkochte reggae-album aller tijden wereldwijd.

Van protestsongs als ‘Stand Up’, ‘I Shot The Sheriff’ en ‘Get Up’, via een spirituele reggae song als ‘Redemption Song’ tot feestelijke nummer als ‘Stir It Up’: alles kwam langs, daarmee is deze onsterfelijke reggae legende niet meer weg te denken als je het over Reggae hebt.

De Rootsriders hebben een leadzanger Mo Ali uit Soedan die werkelijk de zelfde stem heeft als de legende zelf, in 2015 is hij al eens gastzanger geweest bij de band, nu wordt af en toe ingevlogen om met de Rootsriders een paar keer per jaar op te treden, deze zingende reggae held zet zich ook nog steeds in voor zijn land Soedan en de jeugd aldaar.

Mo Ali en zijn band Rootsriders opende met het nummer ‘Iron Lion Zion’, de reggae toon was gezet, het publiek was op het laatst nog gekomen, de Nieuwe Nor was goed gevuld met reggae liefhebbers, met ongeveer 350 mensen was het aangenaam vertoeven onder het genot van een drankje en luisteren naar een kopie van de grootmeester zelf. De twee Antilliaanse achtergrond zangeressen met zeer veel zangervaring – Tamara Nivillac en Raquel Brown – vullen deze Reggae spelende band perfect aan, zo hoort reggae te klinken. Deze dames zijn een aanwinst voor de Rootsriders. Als de Rootsriders optreden kan je er zeker van zijn dat het een feestje wordt.

De liefde staat hoog in het vaandel bij deze band, dat hoor je en zie je aan alles, het samen muziek maken van de band tot liedjes als ‘Could You Be Loved’, ‘Is This Love’, knalden uit de geluidsboxen. Het publiek vond het heerlijk en iedereen zong mee, dit is waarom deze band overal zo warm ontvangen wordt. Zeker in de Nieuwe Nor, de band speelde met het publiek, iedereen danste en zong mee, er hing een geweldige sfeer.

De ‘Redemption Song’ gaat over dat er altijd een uitweg is, altijd een weg omhoog, als je het zelf wilt. Vrijheid is een groot woord en niet vanzelfsprekend, daarom dit protestliedje van de legende himself. Als Mo Ali de ‘Redemption Song’ zingt denkt hij aan waar hij vandaan komt en daar is vrijheid niet vanzelfsprekend. De emotie was goed te voelen en bracht dit over aan het publiek.

‘So Much Trouble In The World’, wij zijn allen een. Er zijn zoveel problemen in de wereld en er wordt gezocht naar een oplossingen. Hoe kan je dit beter vertalen en uitleggen dan in de reggaemuziek. Tamara, ook wel Tamy genoemd, heeft een dijk van een stem en heeft een grote meerwaarde voor deze band, samen met Raquel.

‘One Drop’ is een song over dat wereld zo hard is gemaakt, moeilijk te begrijpen dat wij elke dag kunnen eten terwijl in andere landen verhongeren. Daarom wordt dit dan ook bezongen in de hoop dat de wereld een oplossing zal vinden. Deze song boort gevoel aan en dit voelde het publiek. ‘No Woman, No Cry’, de hele Nieuwe Nor zong mee, geweldig hoe mensen dit liedje meezongen en dat gevoel terugbrengen terug naar de band, hier doe je het voor.

De laatste twee nummers, ‘Buffalo Soldier’ en als allerlaatste ‘Could You Be Loved’ waren voor het publiek, de sublieme afsluiter. De band was super goed en heeft de reggaeboodschap goed overgebracht naar het publiek, die had een heerlijke avond. Iedereen ging met een smile huiswaarts, voor herhaling vatbaar dus.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: