Donderdag was de eerste keer sinds het overlijden van Chester Bennington dat Mike Shinoda weer optrad in Amsterdam, en wel in AFAS Live. Het was ook nog eens één dag na de geboortedag van zijn oude Linkin Park-frontman Chester Bennington, op 21 maart 2019. De naam voor de tour, The Post Traumatic Tour, referereert natuurlijk naar de heftige tijd die Mike en zijn mede-bandleden moesten zien te overwinnen na de zelfmoord van Chester Bennington, de zanger van Linkin Park, op 20 juli 2017.

Voordat Mike met zijn band opkwam, werd zijn naam al ongeduldig geroepen door zijn fans. En eindelijk was hij daar dan. Al in het begin informeerde hij of mensen in de zaal Fort Minor kennen, zijn muzikale project naast Linkin Park in 2005. Natuurlijk kende een groot deel van het publiek dat, en de intro was dan ook van deze band. Later in de show zong hij nog meer nummers van Fort Minor, van het album ‘The Rising Tide’.

Gekleed in een jack en witte pet rapte hij stuiterend over het podium. Zelfs achter het keyboard bleef hij nog zeer beweeglijk. Een mix van nummers van Linkin Park, Fort Minor en zijn eigen album ‘Post Traumatic’ golfde als een warme deken de zaal in. Deze deken werd door de fans direct omgeslagen en omarmd. Van Linkin Park werden onder anderen ‘In the End’, ‘Good Goodbye / Bleed it out’, ‘Nobody can save me’ en ‘Nobody Can Save Me’ door Mike gezongen en natuurlijk werden de nummers ook door fans luidkeels meegezongen. De nummers van zijn solo-album, zoals ‘Running from my Shadow’, ‘Watching as I Fall’ en ‘About You’, kwamen binnen. Het waren ingetogen nummers en ook weer doordrenkt van uitgeproken woede.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: