Andrea Bocelli komt volgend jaar voor een concert naar Nederland. ‘s Werelds meest geliefde tenor komt op 28 maart 2020 naar de Ziggo Dome in Amsterdam met een show die in het teken staat van zijn nieuwste album ‘Sì’. Op de plaat – de eerste met nieuwe muziek in veertien jaar – worden de liefde, familie, geloof en hoop gevierd in zestien prachtige lovesongs. Tijdens dit concert brengt Andrea Bocelli zijn grootste successen en geliefde aria’s van de operawereld. Deze grandeur wordt begeleid door een 70-koppig symfonisch orkest en een 60-koppig koor.

Andrea begon eind jaren ’80 met zingen in pianobars. In 1993 kreeg hij een platencontract, dat was het begin van een spectaculaire carrière. De zanger bracht duetten uit met grote sterren waaronder Luciano Pavarotti en Sarah Brightman. Zijn grootste hit had hij met Brightman, de single ‘Con Te Partirò’ (Time To Say Goodbye) van het uit 1995 daterende album ‘Bocelli’. Bocelli is blind sinds zijn 12e, dit ten gevolge van een aangeboren glaucoom en een klap op het hoofd tijdens een voetbalwedstrijd.

Bocelli behaalde – met de 17 albums die hij tot 2013 toe uitbracht – zeven keer de nummer 1-positie in de Nederlandse album Top 100. ‘Sogno’ werd in 1999 bekroond met de titel best verkochte album van dat jaar.

De voorverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start op vrijdag 22 maart om 10:00 via Ticketmaster.

Deel: