Iemand die al decennia lang muziek maakt, heeft rondgetourd en een aantal albums op zijn naam heeft is Danny Lynn Wilson. Ondanks de waardering die hem ten deel is gevallen zal de deze naam toch weinig mensen iets zeggen. Hopelijk komt daar met zijn nieuwe cd ‘Peace Of Mind’ eindelijk eens verandering in.

Op deze cd staan dertien door Wilson zelfgeschreven nummers. Wilson, die zingt en akoestisch gitaar speelt, wordt begeleid door o.m. Dave Gross (gitaren, banjo, mandoline, toetsen en de productie), bassist Matt Raymond en drummer Ray Hangen. Verder horen we op diverse nummers nog een lapsteel, cello, saxofoon, viool en washboard. Hoewel hij het zelf een verzameling van simpele liedjes noemt doet hij zichzelf te kort.

De nummers zijn stuk voor stuk levensverhaaltjes met behoorlijke diepte. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar. Wat stijl betreft bevindt Wilson zich duidelijk midden in wat men tegenwoordig Rootsmuziek noemt, de combinatie van country, folk, rock en blues. Een flinke vinger in de pap heeft multi-instrumentalist Dave Gross, die ook voor de productie tekende. Een uitstekende plaat. (8/10) (Swing Nation Records)

Deel: