Hoe belabberd het soms lijkt, liefhebbers van echte handgemaakte muziek hoeven nog steeds niet te wanhopen. Met regelmaat duiken nieuwe bands op, die het echte muziekwerk nog steeds in de vingers hebben. Zo ook in Nederland. Een van deze bands is The Woods, afkomstig uit Groningen. Helemaal nieuw zijn de heren niet, de band komt namelijk voort uit het niet onbekende powertrio JeeBee, dat inmiddels al zo’n twintig jaar de Nederlandse podia bespeelt.

In 2016 voegde toetsenist Johan Zielstra zich bij het trio, dat verder bestaat uit gitarist Joris Bos, bassist Martijn Drijfhout en drummer Pieter Dokter, en als kwartet is The Woods een feit. De band heeft inmiddels ook al op Eurosonic in hun eigen Groningen gestaan, en deed ook diverse blues- en zomerfestivals aan. Ook tourde The Woods al door Ierland.

Eindelijk hebben de heren wat nummers op CD vastgelegd en deze is nu als de EP ‘Stone Cold’ verschenen. Muzikaal bevinden zich de vijf nummers op het schijfje in het gebied tussen blues, rock en southern rock. Vijf goed uitgevoerde nummers,variërend van onvervalste rock tot ballads. Het beste nummer op de plaat is overduidelijk de ballad ‘Stay Home’. De EP ‘Stone Cold’ is een prima visitekaartje geworden en smaakt er in ieder geval naar om meer te horen van The Woods. (8/10) (Eigen productie)

Deel: