Een gloednieuw festival, maar wél een dat gebaseerd is op een halve eeuw geschiedenis. Op zaterdag 1 juni is het festivalterrein in Loosbroek-Bernheze (NB) het decor van Tribute to Woodstock, een eerbetoon aan het legendarische Woodstock-festival dat in de zomer van 1969 in Bethel nabij New York plaatsvond.

Tijdens Tribute To Woodstock treden de allerbeste tributes op van onder andere Ten Years After (door Hundred Seventy Split -featuring original member Leon Lyons who played at Woodstock in 1969); Jimi Hendrix (door Julian Sas en band); Santana (door Santanico); The Band (door Le Band); The Who (door Substitute); Creedence Clearwater Revival (door Callahan Clearwater Revival) en Joe Cocker (door Back On Track). De laatste acts worden spoedig aangekondigd.

Woodstock 1969

Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat in Bethel nabij New York de oerknal van de meerdaagse outdoor festivals plaatsvond. Op 15, 16 en 17 augustus 1969 traden op het legendarische Woodstock gedurende ‘3 days of peace & music’ 32 acts op voor (naar schatting) 400.000 bezoekers. Het werd een van de meest belangrijke gebeurtenissen uit de muziekgeschiedenis.

Tribute to Woodstock

“We zijn druk bezig om enkele bandleden die vijftig jaar geleden op Woodstock stonden naar Loosbroek te halen”, laat mede-organisator Rien Somers weten. “Dat ziet er op dit moment goed uit. We kondigen binnenkort aan welke muzikale legendes we in juni mogen verwelkomen in Loosbroek.”

Randprogramma

Naast de line-up biedt dit outdoor evenement (met camping) ook een uitgebreid randprogramma met onder meer yoga-meditatie, bodypaint, cinema, een kunst expo, kampvuur op de camping en DJ’s die sixties muziek draaien. De bezoekers zullen in een uniek love & peace-gevoel worden ondergedompeld door flower power-decors; hippie merchandise; een shisha lounge; een sixties kapper die bloemen in haren vlecht en speciale food & drinks. Ook de luxueuze camping Bedheaven zal een unieke en relaxte ‘summer of love’-vibe krijgen.

Deel: