Blood Red Shoes, indierock-duo uit Engeland, produceert een verpletterend geluid in het straatje van vrolijke en punk geïnfecteerde rock waarbij de melodie zeker fier overeind blijft staan. Vurig, snedig en krachtig, vol leuke riffs in aanstekelijke songs. De klassieke combi van man-op-drum en vrouw-op-gitaar bracht hen al snel vergelijkingen met The White Stripes en The Kills, maar deze twee kunnen het nog altijd prima op eigen kracht: hun recente Europese shows verkochten strak uit. Op 8 november staat de band in het Paard in Den Haag.

Het heeft even geduurd voordat we weer iets hoorden van Blood Red Shoes, maar het koppel is terug met een nieuw album, ‘Get Tragic’. Een rumoerige periode heeft ervoor gezorgd dat Laura en Steven zichzelf heruitvonden en dat is terug te horen op het in januari uitgebrachte album ‘Get Tragic’. Een meer gelaagde, en gevarieerde plaat met een elektronisch randje.

Even leek het alsof de door de punk geïnspireerde indierock duo Blood Red Shoes voor altijd uit elkaar zou gaan. De twee besloten om hun eigen weg te gaan (Laura kocht een one-way ticket naar L.A en stortte zichzelf in de popindustrie, Steven zocht een uitlaatklep in het uitgaansleven) en zijn nu terug met het album ‘Get Tragic’. De naam van het album verwijst naar de tragische manier waarop de zijzelf om gingen met de break-up periode, die bijna aanvoelde als een cliché. Het nieuwe album bevat meer elektronische geluiden dan de voorgaande platen doordat onder andere Laura meer met keyboards aan de haal is gegaan. “We wanted to have the soul of a rock band, but change the style so it was more interesting, more groovy, and more sexy – and less like everybody else!” aldus de band zelf.

Deel: