Solange, Tame Impala, Cardi B, J Balvin, Erykah Badu, Future, Janelle Monáe, Interpol, Nas, James Blake en Rosalía zijn de headliners van Primavera Sound 2019, het grootste pop festival van Spanje. Dit is ook een bijzondere editie, want het is het allereerste festival van deze grote dat een 50/50 line-up heeft geprogrammeerd, waarbij er evenveel mannelijke als vrouwelijke acts zullen staan. Primavera Sound heeft zich opnieuw uitgevonden en heeft daarmee ook meer urban aan de line-up toegevoegd.

Dat er gelijkheid is tussen de hoeveelheid mannelijke en vrouwelijke artiesten, zou normaal moeten zijn. Dat gender barrières en hokjesdenken wordt ontmanteld, zou normaal moeten zijn. Dat diversiteit op alle podia en tijden van toepassing is, zou normaal moeten zijn. Dat de muziek van de nieuwe generatie wordt omarmt, zonder te vergeten waar we vandaan komen, zou normaal moeten zijn. Is de line-up van Primavera Sound 2019 normaal? Nee, maar het zou wel zo moeten zijn. Het nieuwe normaal, de nieuwe norm, dat is het idee waarmee het universum van de 19e editie van het festival in Barcelona is vormgegeven. Van 30 mei tot en met 1 juni is het Parc del Fòrum in Barcelona het toneel van deze bijzondere editie. Dit is de editie die alles zal veranderen.

Gelijkheid in de line-up tussen mannen en vrouwen en de diversiteit die vanzelfsprekend zou moeten zijn. Dat is de drijfkracht geweest van Primavera om risico’s te nemen die aansluiten bij de huidige tijd en vormen de nieuwe basisvoorwaarden van Primavera Sound. Het is het resultaat van wat bij eerdere edities in gang is gezet, 50% van de 226 namen op de affiche zijn vrouwelijk, met een enorme variëteit in stijl. Van metal naar reggeaton, langs pop, hip-hop, jazz, trap, indie-rock en elektronische muziek, en dit alles zonder af te doen aan de hoge kwaliteit van de line-up, zoals men gewend is van Primavera Sound. Waarom nu een line-up met gender gelijkheid? Dat had al jaren eerder moeten gebeuren. Terugkijkend naar de eerdere edities en ondanks de verbeteringen de afgelopen jaren, moest het nog drastischer veranderen. Als de helft van de bezoekers vrouwelijk is, waarom dan niet ook de acts die optreden. Door meer urban aan de line-up toe te voegen lijkt het misschien gericht op een jonger publiek, maar door de combinatie tussen nieuwkomers en oudgediende en acts in alle genres, is het een line-up voor iedereen.

PRIMAVERA SOUND 2019 LINE UP

070 SHAKE · AGORIA live · AGOST · AÏSHA DEVI · ALBANY · ALDOUS HARDING · ALEESHA · ALICE PHOEBE LOU · ALONDRA BENTLEY · AMA LOU · AMYL & THE SNIFFERS · ANASTASIA KRISTENSEN live · ANTHONY NAPLES live · APPARAT live & dj · AVALON EMERSON · BAKAR · BATU · BEA PELEA · BEAK> · THE BETHS · BFLECHA · BIG RED MACHINE · BIG THIEF · BLISS SIGNAL · BOY PABLO · BRAT STAR · BRIDGET ST. JOHN · BUILT TO SPILL · CARCASS · CARDI B · CARIÑO · CARLY RAE JEPSEN · CATE LE BON · CATERINA BARBIERI · CHAI · CHANNEL TRES · CHARLI XCX · CHRISTINA ROSENVINGE · CHRISTINE AND THE QUEENS · CLAIRO · CLARA! · DJ COCO · COUCOU CHLOE · COURTESY · COURTNEY BARNETT · CUCO · CUPCAKKE · CUPIDO · CYBOTRON · DÂM-FUNK · DANNY BROWN · DANNY L · HARLE live · DAVID AUGUST · DAYMÉ AROCENA · DEERHUNTER · DEMDIKE STARE · DENIS SULTA · DERBY MOTORETA’S BURRITO KACHIMBA · DIRTY PROJECTORS · DJRUM · DR. RUBINSTEIN · DRAB MAJESTY · DREAM WIFE · ECRAN TOTAL · EFRIM MANUEL MENUCK · ELENA SETIÉN · EMPRESS OF · EPSILOVE · ERYKAH BADU · FANTASTIC MAN b2b TORNADO WALLACE · FILTHY FRIENDS · FKA TWIGS · FLACA · FLOHIO · FOREST DRIVE WEST · FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES · FRINDA DI LANCO · FUCKED UP · FUTURE · GANGSTA BOO · GEORGIA ANNE MULDROW · GOA · GOTH BOI CLIQUE · GUIDED BY VOICES · HARU NEMURI · HATCHIE · HELENA HAUFF · HIEROGLYPHIC BEING · HOMESHAKE · HURRICANE G feat TONY TOUCH · IAN ISIAH · IGLOOGHOST · IM · INTERPOL · ISA-BEL · IVY QUEEN · IZABEL · J BALVIN · JAMES BLAKE · JANELLE MONÁE · JAPANESE · JARVIS COCKER introducing JARV IS · JASSS · JAWBREAKER · JAYDA G · JOB JOBSE · JON HASSELL · JOY ORBISON · JPEGMAFIA · JULIA HOLTER · JULIEN BAKER · JUNE OF 44 · JUNGLE · KALI UCHIS · KATE TEMPEST · KELLY KAPØWSKY · KODIE SHANE · KRYSTAL KLEAR · KURT VILE & THE VIOLATORS · LA GOONY CHONGA · LA ZOWI · LAS ODIO · LAUREL HALO dj set · LIDIA DAMUNT · LIL MOSS · LINN DA QUEBRADA · LISABÖ · LIZ PHAIR · LIZZO · LNDFK · LOLINA · LOW · LOYLE CARNER · LUCY DACUS · MAC DEMARCO · MAD MIRAN · MAFALDA · THE MANI-LAS · DJ MARCELLE · MARÍA · JOSÉ LLERGO · MARIBOU STATE · MARIE DAVIDSON · MARK LUVA · MELENAS · THE MESSTHETICS · MIDORI TAKADA · MINA · MIYA FOLICK · MODESELEKTOR · MOW · MOZHGAN · MUMDANCE · MURA MASA · MUSELESS · MYKKI BLANCO · MYRKUR · THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES featuring LISA GERRARD · NAS · NATHY PELUSO · THE NECKS · NENEH CHERRY · NILÜFER YANYA · NINA KRAVIZ · NITZER EBB · NOSEDRIP · OBJECT BLUE · OBJEKT live & dj · OCTO OCTA b2b ERIS DREW · ODINA · OVERMONO live & dj · PAVVLA · PEACH · PEGGY GOU · DJ PLAYERO · POND · PRIMAL SCREAM · PRINCESS NOKIA · PUSHA T · PUTOCHINOMARICÓN · r.e.a.l · RETIRADA! · RICHIE HAWTIN CLOSE · RICO NASTY · ROBYN · RÓISÍN MURPHY · ROSA PISTOLA · ROSALÍA · DJ ROSARIO & SAMA YAX · ROZA TERENZI · RRUCCULLA · SHAKTI ALLIANCE (IVY BARKAKATI/ MODET/ VIR) · SHELLAC · SHONEN KNIFE · SIGRID · SLOWTHAI · SNAIL MAIL · SOCCER MOMMY · SOLANGE · SOMADAMANTINA · SONS OF KEMET XL · SOPHIE · STEFFI · STEPHEN MALKMUS & THE JICKS · STEREOLAB · STICKY M.A. · STIFF LITTLE FINGERS · SUEDE · DJ SUPERMARKT · SUZANNE CIANI · TAME IMPALA · TIERRA WHACK · TIM HECKER & KONOYO ENSEMBLE · TIRZAH · TOMBERLIN · TONY TOUCH & FRIENDS · UPSAMMY · UZIELITO MIX · VERONICA VASICKA live · VICKY GROOVY· VOISKI live · WEDNESDAY CAMPANELLA · XOLS · YAEJI · YLIA · YUNG BEEF dj set · YVES TUMOR full band

Deel: