Van Morrison komt naar het Holland International Blues Festival in Grolloo. De Ierse zanger staat op 14 juni op het podium op het festival in het Drentse dorp.

De 73-jarige Van Morrison scoorde in de jaren ’60 met zijn band Them hits als ‘Gloria’, ‘Here Comes The Night’ en ‘Baby Please Don’t Go’. Daarna had hij een succesvolle solocarrière en scoorde hij hits als ‘Brown Eyed Girl’, ‘Domino’, ‘Have I Told You Lately’, ‘Bright Side Of The Road’, ‘Moondance’, ‘Blue Money’, ‘Wild Night’, ‘Orangefield’, ‘Tupelo Night’, ‘Çrazy Love’, ‘Full Force Gale’ en ‘Spanish Rose’. Vorig jaar verscheen zijn nieuwe album ‘Keep Me Singing’. Het werd maar liefst zijn 40e studioalbum ‘The Prophet Speaks’. Het album is de opvolger van drie kort op elkaar volgende albums (‘Roll With The Punches’, ‘Versatile’ en ‘You’re Driving Me Crazy’), die elk dieper ingingen op muziekstijlen die belangrijk waren in het leven van Morrison: R&B en vocal jazz. ‘Roll With The Punches’, ‘Versatile’ en ‘You’re Driving Me Crazy’ kwamen in 2017 (2 maal) en begin 2018 uit. Op ‘The Prophet Speaks’ maakt hij zich opnieuw een aantal onbetwistbare klassiekers eigen, ditmaal oa van John Lee Hooker, Sam Cooke en Solomon Burke. Daarnaast bevat de plaat ook 6 nieuwe Van Morrison composities.

De kaartverkoop voor het tweedaagse evenement is al begonnen. Andere grote namen die dit jaar optreden, zijn ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Jonny Lang. Het festival is georganiseerd door Johan Derksen in het Dentse dorp waar Harry Muskee van Cuby + The Blizzards vandaan komt. Het festival begon als een eerbetoon aan de in 2011 overleden blueszanger. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

Deel: