Daar is hij dan, ‘Ride to Nowhere’, het nieuwe album van de 70`s geïnspireerde hard rock band Inglorious. De band is pas begonnen in 2014 maar komt hiermee met hun derde album. Het vorige album was uit 2017 en het eerste kwam uit in 2016. Met al een aantal grote concerten en festivals op hun naam gaan ze nu met een nieuwe bezetting door naar de top. Ondertussen zijn ze bezig met de tour voor het nieuwe album en op 10 februari staan ze in Amsterdam.

Deze rete strakke band met het typische 70`s hardrock geluid zoals Deep Purple, Whitesnake en Led zeppelin gaat met dit nieuwe album gewoon lekker door zoals we ze kennen. Dit album is nog geschreven en ingespeeld door de oude leden maar intussen treed de band op met twee nieuwe gitaristen en een nieuwe bassist. Het album bevat elf eigen geschreven nummers en begint met ‘Where Are You Now’ en ‘Freak Show’. Deze nummers knallen er meteen lekker in en klinken erg goed.

Vervolgens staat het iets rustigere ‘Never Alone’. Het nummer ‘Time To Go’ heeft een erg lekkere catchy riff met aan het eind een hoorbaar mee klap stuk. Het nummer ‘I Don’t Know You’ is een erg krachtig nummer waar duidelijk veel emotie in gelegd is. Het op één na laatste nummer op dit album is het nummer met de zelfde titel als het album ‘Ride To Nowhere’. Het is wederom erg catchy met een lekkere stevige gitaar en een erg lekkere opbouw halverwege het nummer. Het album word afgesloten met het akoestische ‘Glory Days’.

‘Ride to Nowhere’ is goed gevuld met catchy en stevig gitaarwerk en dat in combinatie met de krachtige hoge stem van zanger Nathan James komen de nummers goed toch hun recht. Dit album brengt je meteen terug naar de hardrock tijd van de 70’s. Overal een erg goed album voor de echte hardrock fans. (8/10) (Frontiers Records)

Deel: