Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Residents in Muziekgebouw Eindhoven.

Concerttip dinsdag 29 januari: The Residents in Muziekgebouw Eindhoven

Dit is al 50 jaar de meest mysterieuze band ter wereld. De avantgardistische combinatie van electro, fusion, punk, pop- en rockmuziek van The Residents is zeker geen geheim. Maar wie daar precies achter zitten weet niemand. Interviews worden gegeven door een ‘woordvoerder’ en het collectief van muzikanten toont zich louter in vermomming aan het publiek. De fenomenale eyeballs of de gigantische snavels zijn inmiddels iconisch te noemen.

Ze hebben muziek gemaakt voor veel filmproducties en hun songteksten zijn ronduit intrigerend. Die gaan onder andere over de wisselwerking tussen technische hoogstandjes en de menselijke knulligheid. Naar aanleiding van feitelijke gebeurtenissen weten ze teksten te creëren die sprookjes lijken. Enkele videoclips gemaakt door The Residents zijn vast onderdeel van het Museum Of Modern Art in New York.

De eigenzinnige formatie was in 2017 voor het laatst in Nederland met twee shows. In 2019 doen ze alleen Muziekgebouw Eindhoven aan. In 2018 hebben ze het album ‘I Am A Resident!’ uitgebracht, direct gevolgd door ‘Intruders’. Maar, dat zegt niets over een show van The Residents. Expect the unexpected…

Zoals de The Residents voor veel verrassende wendingen zorgen, blijkt ook deze avond aan minstens één surprise onderhevig. De show stond gepland in de grote zaal maar is verplaatst naar onze kleine zaal. Hier zijn de stoelen ongeplaceerd, vrije plaatskeuze voor iedereen dus. We openen ook de balkons waardoor iedereen perfect zicht heeft op The Residents!

Deel: