Broer en zus Cole en Logan Layman werden al jong door hun moeder meegenomen naar zogenaamde ‘open mic’-avonden. De muziek werd ze zogezegd met de paplepel ingegoten. Na een paar EP’s verscheen twee jaar geleden hun succesvolle debuutalbum ‘Tangled’. Nog immer piepjong (Cole is 20 en zijn zus Logan pas 17) hebben onder de naam In Layman Terms onlangs hu tweede album ‘Strong Roots’ uitgebracht Op Endless Blues Records.

Op dit album staan acht nummers, waarvan zeven eigen composities. Logan (bas, cigarbox bas, zang) en Cole (gitaar, cigarbox gitaar, zang) worden begeleid door Hamed Barbarji (trompet, flügelhorn, percussie) en Nick Davidson (drums, percussie). Op een van de nummers speelt Djembe Hendrix mee op djembe. Vooral Barbarji is op trompet en flügelhorn vaak dominant aanwezig, wat de muziek een bepaald jazzy gevoel meegeeft.

Logan heeft, ondanks haar leeftijd, al een volwassen en bij wijle zwoel stemgeluid. Daarbij is zij een uitstekende bassiste met het juiste gevoel voor de blues. Cole, die nu studeert aan het Berklee School of Music, is een smaakvol gitarist, die zich zowel kan terugtrekken om anderen de ruimte te geven als flink kan vlammen. Mijn persoonlijke favoriet is ‘Ain’t Gonna Fake It No More’ waar de interactie tussen Cole Layman en Hamed Barbarji het nummers een extra lading meegeeft. Kortom, een zeer goede cd. (8/10) (Endless Blues Records)

Deel: