De Amerikaanse jazzzanger Gregory Porter zal op zaterdag  6 juli een concert geven op het Royal Park Live Festival. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

De charismatische zanger uit Los Angeles scoorde hits als ‘Holding On’ en ‘Liquid Spirit’. Hij breekt door met zijn eerste album Water uit 2010, dat meteen wordt genomineerd voor een Grammy Award. Porter won in 2014 met zijn derde studioalbum ‘Liquid Spirit’ uiteindelijk zijn Grammy Award voor “Best Jazz Vocal Album”. In 2017 won hij deze Grammy nogmaals, ditmaal voor het album “Take Me to the Alley”. Vorig jaar gaf Gregory Porter drie uitverkochte concerten in het prestigieuze Koninklijk Theater Carré en gaf hij een optreden op North Sea Jazz.

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk in Baarn. Het is het vierde jaar op rij dat er een concertserie plaatsvindt bij het paleis. In voorgaande jaren gaven Sting, Jack Johnson, Elvis Costello, Van Morrison, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Racoon een concert.

Kaarten voor het concert van Porter gaan maandag 14 januari om 10.00 uur in de verkoop via de website van Royal Park Live.

Deel: