Van stilzitten kun je Niecie niet beschuldigen. Geboren in Detroit verhuisde zij achtereenvolgens naar Chicago, Las Vegas, Boston en Memphis om nu uiteindelijk in Nashville te landen. In de loop van haar 20-jarige carrière toerde ze door de Amerika, Australië en Europa en deelde ze het podium met mensen als Koko Taylor, Magic Slim en Larry McCray.

Met ‘Trouble With A Capital T’ is haar vijfde album verschenen. De productie was in handen van Johnny Neel, bekend van zijn werk met onder meer de Allman Brothers en Gov’t Mule, met wie Niecie al samenwerkte op haar vorige cd. Het is duidelijk dat zij overal waar zij gewoond heeft haar ogen en oren open heeft gehouden. In haar werk hoor je invloeden terug van stadse blues, soul, rock en funk.

Het knalt er meteen goed in met de rockende opener ‘Thank God For Fools’, gevolgd door het funky ‘Memphis Stomp’. In ‘Sweat’ laat Niecie haar opwindende en ondeugende kant horen. De grote favorieten zijn het rockende ‘Baby It’s Working’ en het soulvolle ‘Just This Side Of Memphis’. In laatstgenoemde is een fraai samenspel tussen twee gitaren en de piano van Neel. Prima cd. (7/10) (Ride The Tiger Records)

Deel: