Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Vandenberg’s Moonkings in Grenswerk.

Concerttip zaterdag 5 januari: Vandenberg’s Moonkings in Grenswerk

Vier jaar nadat Adje Vandenberg (voormalig gitarist van Whitesnake) een spectaculaire comeback maakte met Vandenberg’s Moonkings keerde de band vorig jaar terug met een tweede album, eenvoudig getiteld ‘MK II’. Het album heeft alle kwaliteiten van het debuut: wederom slaagt de vierkoppige band erin om een ​​perfecte mix te creëren van vintage jaren zeventig hard rock en de huidige stijlen van heavy rock. Adrian Vandenberg schittert als een bonafide gitaarvirtuoos, terwijl de rest van de band ook op wereldniveau door raast.

‘MK II’ werd (deels) opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio in Hilversum, waar de band ook aan het debuutalbum werkte en waar – toevallig – het Teaser-album vele maanden geleden werd opgenomen. Wederom geproduceerd door Ad Vandenberg. Ingenieur / soundmixer Ronald Prent gebruikte zijn magie opnieuw en het masteren werd gedaan door Darcy Proper. De release van ‘MK II’ wordt ondersteund met clubtours en optredens op festivals over de hele wereld. “Ik ben al ruim veertig jaar professioneel musicus, maar ik ben nog steeds zo enthousiast als ik altijd ben geweest en nog steeds het gevoel heb dat ik net begonnen ben. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel goede jaren tegemoet gaan met deze band.” Aldus Vandenberg.

Deel: