‘A Love Brand New’ is de titel van het nieuwe studio album van singer-songwriter duo Jodymoon. Met de gelijknamige tour keren ze dit seizoen terug naar de Nederlandse podia. Op ‘A Love Brand New’ trekken zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets nieuwe registers open. De grenzen worden verlegd, hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots is opener, uitbundiger en extraverter geworden.

De verandering is niet uit de lucht komen vallen. Ingrijpende gebeurtenissen in hun persoonlijk leven (sterfgevallen, een ander huis) dwongen hen de opnames voor een nieuwe plaat en de concerten een tijdje on hold te zetten. Het oponthoud was artistiek meer dan de moeite waard: de weerslag van hun verlies hebben Digna en Johan omgezet in schitterende nieuwe songs. Dat ze in hun nieuwe huis een eigen studio konden inrichten, heeft geleid tot een voelbaar nieuwe dynamiek. Ongestoord en zonder tijdsdruk kon Jodymoon voor ‘A Love Brand New’ nieuwe muzikale wegen verkennen.

Jodymoon

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008). De band tourde in Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae. Het duo vestigde definitief hun naam in de Nederlandse muziekscene met de unaniem lovend ontvangen album trilogie ‘Who Are You Now’ (2010), ‘The Life You Never Planned On’ (2012) en ‘All Is Waiting’ (2015).

Op het album en op het podium worden Digna Janssen (zang, piano) en Johan Smeets (gitaar, dobro, percussie, zang) bijgestaan door Marie-José Didderen (cello) en Annelieke Marselje (viool). Jodymoon speelt ‘A Love Brand New’ van 11 januari t/m 18 mei in theaters door het hele land.

Jodymoon – A Love Brand New

11 Jan: Agora Theater Druten
14 Jan: Muziekgebouw, Eindhoven
27 Jan: Walhalla, Rotterdam
01 Feb: Theater Bouwkunde, Deventer
03 Feb: Das Salonfestival, Erlangen (GER)
07 Feb: Stadstheater, Zoetermeer
08 Feb: Catharinakapel, Harderwijk
09 Feb: Theater Posa, Lelystad
16 Feb: Cozy Concerts, Nijmegen
23 Feb: Klein Paradiso, Echten
21 Maa: De Speelplaats, Steyl
16 Mei: Theater Hof 88, Almelo
18 Mei: Nijend 24, Anderen
14 Sep: Das Salonfestival: Hannover (GER)

Deel: