Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op maart.

Pete Philly kondigde na 7 jaar nieuwe live-shows aan; De eerste show in zeven jaar vond plaats op 20 april in de Bitterzoet in Amsterdam. Ruben Hein won Wie Is De Mol? en was in één klap bekend bij heel Nederland. Direct na afloop van de finale van het programma was Maxazine de eerste die een interview met de artiest kon plaatsen. Thievery Corportation komt met nieuw album ‘Treasures from the Temple’. Dat kondigde de band in maart aan, net als Snow Patrol. Martin Garrix is in maart de grote winnaar Buma Awards. Hij mocht internationale awards in ontvangst nemen voor ‘Scared To Be Lonely’ en ‘So Far Away’. ‘Scared To Be Lonely’ was de meest gedraaide en best verkochte single in het buitenland. Dit maakt Garrix het beste muziek exportproduct van Nederland.

Zucchero en Novastar maken het Bospop programma compleet. Een mooie programmering voor het tweede Limburgse festival. Jera On Air kwam met elf nieuwe namen, waaronder Jaya The Cat en No Fun At All. Dour Festival completeerde de line-up van het Belgische festival. The Chemical Brothers, Soulwax, alt-J en Paul Kalkbrenner waren enkele van de in totaal 224 namen voor het festival. Nieuwe namen ook voor North Sea Jazz: Jett Rebel, Anderson .Paak & The Free Nationals, Aloe Blacc, CeeLo Green en Selah Sue werden geboekt voor Rotterdam, net als D’Angelo, Emeli Sandé, Leon Bridges, N.E.R.D en Artist in Residence Michael League. Down The Rabbit Hole bevestigde de laatste namen, net als Rock Werchter. N.E.R.D, James Bay, Patti Smith werden aangekondigd als nieuwe namen voor Lowlands.

Jay-Z en Beyoncé kondigden hun concert in de Amsterdam Arena aan, Thom Yorke kondigde aan in juni naar Carré te komen en Bloc Party kondigde voor oktober een concert in AFAS Live aan. Ilse DeLange kondigde het 20-jarig jubileum van haar album ‘World Of Hurt’ in Carré in juni aan. Marco Borsato maakte daarbij bekend eind november en begin november in Carré te staan. Het is voor het eerst sinds zijn ‘Onderweg Tour’ uit 2002 dat Borsato in de Amsterdamse zaal optreedt. Ook Guus Meeuwis maakte nieuwe tourdata bekend, ter promotie van zijn nieuwe album ‘Geluk’.

Deel: