Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op februari.

In februari werd Europa opgeschrikt door geruchten van een mogelijke reunie van de Spice Girls. Met Victoria Adams (Beckham) zelfs! Black Stone Cherry kondigt hun zesde studioalbum ‘Family Tree’ aan, dat in april zal uitkomen. Ronnie Flex werd de grote winnaar van Edison Awards uitreiking en liet daarbij heel Nederland het nakijken. Het recentelijk failliet verklaarde poppodium ATAK in Enschede gaat samenwerken met Metropool in Hengelo en samen onder één organisatie verder.

Wederom kunnen er door de festivals bijboekingen gemeld worden. Paaspop was in februari de eerste, met onder anderen BLØF, Kraantje Pappie, Trafassi, Vengaboys en Wipneus & Pim. North Sea Jazz volgde met onder anderen The O’Jays, Gregory Porter met Metropole Orkest, Nile Rodgers & CHIC en Earth Wind & Fire. Appelpop maakte de namen bekend, net als Ribs & Blues, die Mothers Finest, Status Quo en de Earth Wind & Fire experience wist vast te leggen. De Arctic Monkeys werden bekend gemaakt voor Best Kept Secret en Ilse DeLange, George Ezra, Dotan werden bekend gemaakt voor Tuckerville 2018. Retropop kondigde Ronan Keating, K’s Choice en Roland Gift (Fine Young Cannibals) aan. Enkele dagen later was het Fischer-Z die de line-up completeerde. Het 40UP Zomerfestival kondigde daar bovenop namen als Sugarhill Gang en London Beat aan, samen met Rose Royce. Als laatste natuurlijk ook Pinkpop, die zijn line-up definitief bekend maakte. Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars zijn de headliners.

Jethro Tull kondigde een exclusief 50th Anniversary concert in Carré, Amsterdam aan. Paul Simon kondigde zijn Homeward Bound: The Farewell Tour aan, die in juli in Ziggo Dome zal staan. Enkele dagen later kondigde zijn oude maatje Art Garfunkel een show aan in Carré. Ook mooi! Justin Timberlake doet het weer anders: Die kondigde shows aan in Amsterdam en Arnhem. Queen + Adam Lambert kondigden een show aan in Ahoy.

En ook in februari overleden helaas weer enkele artiesten. Toch was het gelukkig wat rustiger dan in Januari. Temptations zanger Dennis Edwards werd slechts 74 jaar. Ook Jazztrompettist, componist en zanger Hugh Masekela overleed in februari, op 78-jarige leeftijd.

Deel: