Na vele succesedities van Holland zingt Hazes presenteerde de organisatie van het jaarlijkse meezingfestijn op vrijdag 21 december een kerstvariant op het Hazes-concept. Onder de titel ‘Holland zingt kerst’ werd er een avond luidkeels meegezongen met de vele kerst hits die ons muzikaal kerstoeuvre kent. Kortom: Een avondje meezingen met Mariah Carey, Chris Rea en Wham!, maar dan gezongen door artiesten van eigen Nederlandse bodem.

Het concept van de avond is niet zo gek moeilijk te achterhalen, wie bij voorbaat meer verwachtte dan een meezingfestijn is van een koude kermis thuisgekomen. Wie dat niet deed, heeft waarschijnlijk een geniale avond gehad. Maar, eigenlijk kon ieder mensenwezen een geniale avond beleven. Want laten we eerlijk zijn: Stiekem is het een guilty pleasure om mee te blèren met kerstliedjes. Toch? Tenzij je een suffe kersthatende zakenmeneer bent die liever opgewonden met zijn vriendenkring praat over dat hij toch wel 550 kilometer kon rijden op de batterij van zijn Tesla. Maar hey, we feel sorry for you.

Gelukkig zijn er ook leuke zakenmeneren, huismamma’s, chirurgen en jonge levensgenieters die erkenning en uiting durven te geven aan hun innerlijke lust en liefde voor kerstmuziek. We zagen dan ook een gezellig gemengd publiek om iets over achten vol spanning wachten op de aftrap van de avond. Xander de Buisonjé opende de avond met ‘Driving Home for Christmas’ waarna hij het stokje overgaf aan Tommie Christiaan en Danny de Munk voor een Christmas Waltz Medley. Net na het ‘Rudoph the red nosed reindeer’-momentje, is aldaar een oude bekende terug van weggeweest: Onze oude Idols-lieveling: Jamai Loman! Na een lange periode van ziekte stond hij weer op het podium en zong hij voor Rotterdam ‘Eenzame Kerst’. Maar laten we eerlijk zijn, dit soort shows zijn hem op den lijve geschreven.

Maar de line-up kende nog meer Nederlandse muziekhelden en heldinnen: Xander de Buisonjé, Anita Meyer, Danny de Munk, Edsilia Rombley, Tommie Christiaan, Trijntje Oosterhuis, Jamai Loman, Karin Bloemen, Roel van Velzen, Lee Towers en Dwight Dissels verschenen om beurten of gezamenlijk ten tonele. Ze trokken alles uit de kast: Gospelmedleys, glitterjurken, kilo’s confetti en diverse (kinder)koren om samen met het krachtige liveorkest een fantastische avond te verzorgen!

De avond kende een relaxt tempo wat gunstig lijkt afgestemd op het taptempo van de barmedewerkers, naarmate de biervoorraad slinkt groeit het enthousiasme van het publiek. Bijna perfect getimed verscheen Lee Towers ten tonele om de zaal over de spreekwoordelijke streep (van schaamteloosheid) te trekken. Alsof het leven er vanaf hing werd er meegezongen met ‘You’ll Never Walk Alone’ waarna niet veel later ook Anita Meyers ‘Why Tell Me Why’ zonder enige moeite werd meegeblèrd.

Tegen het einde van de show verscheen Roel van Velzen samen met zijn liveband op het Rotterdamse podium, hij zong een tweetal kerstliedjes waarna hij zijn eigen ‘Baby Get Higher’ ten gehore bracht. Met het prachtige ‘Sky full of Stars’ zette hij het einde van de show in. In de 20 minuten daarna passeerden de grootste kersthits de revue, met ‘All I Want for Christmas is You’, ‘White Christmas’ en ‘Happy X-mas’ werd de avond in stijl afgesloten.

Foto’s (c) Bas Oeijen

Deel: