Eythor, Fridrik, Johann en Gulli zijn amper 16 wanneer ze Mezzoforte oprichten. De jochies houden zelf van heavy rock maar ook van jazz-rock, fusion en funk. Hun enthousiasme en het feit dat ze gewoon heel goed kunnen spelen levert ze binnen 2 jaar een platencontract op. De band is jong en krijgt de tijd: op de eerste drie albums wordt volop geëxperimenteerd. Op plaat nummer 4 krijgt de typische Mezzoforte sound echt vorm: strakke grooves, catchy melodieën en spannende solo’s vormen een ijzersterk fundament. Op Surprise Surprise staat dan ook de hit die de IJslanders wereldberoemd maakt!

In de jaren die volgen wordt het succes van die hit niet meer geëvenaard. Op zich niet raar, want instrumentale wereldhits zijn sowieso schaars. Maar Mezzoforte blijft opnemen en vooral live spelen. Door de jaren heen delen ze het podium met o.a. Steps Ahead, Passport, Weather Report, Al Jarreau en Spyro Gyra. Ook na 40 jaar spat het spelplezier er nog af, we hebben de band al meerdere keren op bezoek gehad en alle keren is het steengoed. Dat zal op 1 juni niet anders zijn!

Op 1 juni staat Mezzoforte in Metropool in Hengelo.

Deel: