‘To Lose My Life’, ‘Farewell To The Fairground’ en ‘Bigger Than Us‘ brachten White Lies eind jaren ’00 naar de top van de Britse alternatieve indiescene, tussen namen als Editors, Interpol en The Killers. White Lies maakt namelijk duistere, maar o zo pakkende indie post-punk. Debuutalbum ‘To Lose My Life’ betekende de grote doorbraak voor de band. Het album werd goed ontvangen en geprezen om de grootse sound die zowel euforisch als somber klinkt. Zaterdag 20 april staat White Lies in De Oosterpoort in Groningen. Eerder werden al data aangekondigd in Amsterdam, Nijmegen en Eindhoven en een optreden op Paaspop.

White Lies springlevend

Waar de dood een centrale rol speelt in veel songs van deze band, is het drietal op het podium echter meer dan springlevend, en in staat tot het geven van euforische live shows. White Lies is de hele wereld over geweest, speelde op vele grote festivals, was het voorprogramma van Coldplay en verkocht menig zaal stijf uit. Na vier studioalbums werd er in 2018 op het nieuwe album Five gefocust, dat in februari zal verschijnen.

Five

De bandleden van White Lies zien hun aankomende werk als een heuse mijlpaal. De band bestaat namelijk tien jaar en ‘Five’ voelt voor hen als het begin van een nieuw hoofdstuk. Het album moet complexer en brutaler gaan klinken dan zijn voorgangers. Basgitarist en tekstschrijver van de band, Charles Cave, neemt alvast een kijk in de toekomst: “I guess it’s true what they say, five really is the magic number.”

Deel: