Hij is blijkbaar trots op zijn Texaanse afkomst. Tenminste, overall lees je dat hij een Texaan van de zesde generatie is. Dat hij zijn wortels trouw blijft blijkt wel uit het feit dat hij, net als zijn familie, nog steeds in het stadje Novice woont, hij net als zijn vader en groot- en overgrootvader, brandweerman is en hij ook zijn vader volgt als drummer. Daarnaast speelt hij mondharmonica, dat hij leerde van ‘Earring George’ Mayweather. McAllister kan inmiddels terugkijken op een carrière van dertig jaar en vijftien albums.

Met zijn band sinds jaar en dag, genaamd The Scrappiest Band In The Motherland, bracht hij onlangs de cd ‘Triggers Be Trippin’ uit met tien nummers, waarvan negen door McAllister zijn geschreven. De enige cover is afkomstig van Ivory Joe Hunter. De band bestaat uit een tiental leden, waarvan Brandon Hudspeth (gitaar), Jacque Garoutte (bas) en Danny Cochran (drums) het meest te horen zijn. Net als op zijn vorige cd’s horen we diverse stijlen, zoals gospel, rock en soul, waarbij de blues er als een rode draad doorheen loopt. Dat het niet alleen zo maar liedjes zijn blijkt onder meer uit ‘Beauty And Ugly Upside Down (Ode To Lizzie Velasquez)’, een vrouw wier lichaam als gevolg van de ziekte progeria geen vet aanmaakt. Op internet (waar anders) is zij vaak het doelwit van zogenaamde grappenmakers. Haar reactie erop is het geven van voorlichting door lezingen en boeken schrijven. Mooie nummers zijn verder het funky ‘Bring It On Heartbreker’ met een hoofdrol voor Hudspeth en de blues ‘Makeshift Molly’. Gewoon weer een prima album. (7/10)  (Reaction Records)

Deel: