Altist Paul van Kemenade presenteert zijn nieuwe single ‘Stranger than Paranoia’ deze maand in Tilburg, waar hij zijn conservatorium opleiding volgde. Voor het nummer is een clip opgenomen in samenwerking met Lazy Eye Pictures. De nieuwe single staat op het nieuwe album met de gelijknamige titel ‘Stranger than Paranoia’ en komt uit op 23 december tijdens festival Stranger than Paranoia editie 26.

Met de single, het album en het festival is de triologie rondom ‘Stranger than Paranoia’ compleet. ‘Stranger than Paranoia’ is een compositie van Paul van Kemenade dat door de jaren heen uitgroeide tot favoriet bij het publiek. Nu op het nieuwe album is er een nieuwe versie opgenomen. Deze clip is de korte versie, op het album de extended version. De muzikanten van de ‘Stranger than Paranoia’ op het album zijn Simone Sou ‘percussie’, Louk Boudesteijn ’trombone’, Eric van der Westen ‘contrabas’, Angelo Verploegen ‘flügelhorn’, Eric Vaarzon Morel ‘flamenco gitaar’.

In de clip speelt acteur Huug van Tienhoven, script en regie van Marc Slings. Op 23 december wordt de clip vertoond in Paradox Tilburg tijdens de openingsavond van het festival.

Deel: