In TivoliVredenburg Cloud Nine vindt donderdagavond 20 december voor de twaalfde keer de finale van de Utrecht Popprijs (UPP) plaats. De UPP is dé bandwedstrijd van de provincie Utrecht en is in de afgelopen jaren een springplank geweest voor winnaars die zich later in de landelijke kijker hebben gespeeld. Onder andere de Utrechtse acts Ziggy Splynt, La Corneille, Rachel Louise en The Brahms stonden in de finale van de UPP.

Dit jaar leverden vijf lokale bandwedstrijden hun winnaar af voor de finale. De finalisten zijn zowel op muziekinhoudelijk als op zakelijk vlak gecoacht. Op zakelijk vlak werden ze ondersteunt door studenten muziekmanagement van de Herman Brood Academie en op muziekinhoudelijk vlak door Jurriaan Sielcken (Aestrid), Roy van Rosendaal (Figgie), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi, Yorick van Norden).

De finalisten kunnen onder andere een geldbedrag, studiotijd bij Studio Mailmen en oefenruimtetijd bij The Music Space winnen. Bovendien mag de jurywinnaar in het voorjaar van 2019 het hele land door namens de UPP. We bieden een UPP-tour aan met optredens bij o.a. Bevrijdingsfestival Utrecht, Fluor Amersfoort, Sugarfactory Amsterdam en De Vorstin Hilversum

Ann My Dice

Ann My Dice is een energieke metalband die sinds 2012 in een groot aantal cafés en venues speelt, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Door rauwe vocalen, melodische twists en solide riffs te combineren, creëert de band een unieke metalsound. Dit geluid, een explosieve show en een enthousiaste houding, heeft geleid tot absolute hoogtepunten voor zowel publiek als band.

A Beautiful Lie

A Beautiful Lie is een band afkomstig uit IJsselstein. Sinds 2016 timmeren vier enthousiaste muzikanten aan de weg met eigen werk. Ze maken rockmuziek met een poptwist. De songs zijn catchy, divers, je kan er goed op dansen, maar bovenal klinkt het als één geheel: de echte ABL-sound.

VALENTINO.

VALENTINO. is een authentieke, alternatieve popband uit Utrecht. Hun muziek kan het best worden omschreven als experimentele, verfijnde pop. Songwriter Stijn Grul was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en werd beïnvloed door acts als Radiohead en Jeff Buckley. Hij leerde zichzelf gitaar, bas, saxofoon en andere instrumenten die op zijn pad kwamen, spelen. Momenteel werkt VALENTINO. aan een nieuwe single.

Wieger

Wieger is een singer/songwriter die samen met zijn band Nederlandstalige pop met rock –en folkinvloeden maakt. Zijn songs zijn intens, maar toegankelijk, catchy maar goed doordacht. Over liefde en dood, whisky en verhuizingen. De band is druk bezig met het opnemen van haar debuut-EP.

Everyday Robots

Everyday Robots maakt alternatieve rock die doet denken aan de ritmische robotriffs van Queens Of The Stone Age, gemixt met de hoekige melodieën van Franz Ferdinand, volgespoten met de energie van Royal Republic. Pure rock ‘n’ roll chaos is gegarandeerd bij hun energieke en kenmerkende live optredens.

Deel: