Zondagavond streek Candy Dulfer met haar band neer in De Pul in Uden en dat heeft het publiek geweten ook. Een dampende en stampende show werd opgediend en men smulde ervan. In deze laatste show voor de winterstop werd alles uit de kast gehaald om er een speciale avond van te maken. Met een fantastische band, met onder meer: gitarist Ulco Bed, bassist Manuel Hugas, drummer Nicky Loman en zanger Ivan Peroti, werd het één groot feest.


Met een zeer sterkte setlist werden de bezoekers getrakteerd op een avond vol muzikale hoogtepunten. Tussen de liedjes door vertelde Candy onder andere over de periode waarin ze samenwerkte met Prince en wat dat voor haar betekende. Gevolgd door een prachtige ode aan deze grootmeester, getiteld ‘Out of time’. Uiteraard mocht ook het succesvolle ‘Lily was here’ niet ontbreken, wat het publiek deed wegdromen bij het sprookjesachtige samenspel tussen Candy en gitarist Ulco Bed.

Met ‘What u do’ barstte het feest in Uden pas echt los, deze verschillende invloeden van muziek die in dit nummer voorbij kwamen, lieten de bezoekers volledig uit hun dak gaan. Zo ook Candy en haar zangers, die er een leuk dansje op deden. Tussen al het feestgedruis door was er ook ruimte voor wat kleiner en gevoeliger repertoire. Gedurende het zeer mooie ‘Lost & Gone’ excelleerde Ulco Bed met zijn prachtige gitaarsolo.


Voor herkenning en een komische noot zorgde het blokje waarin Dulfer op de Akai Ewi 4000s speelde. Dit elektronische blaasinstrument nam Candy Dulfer enigszins over tijdens het spelen van liedjes als ‘Bootylicious’, ‘California Love’, ‘No Diggity’ en zelfs ‘Let’s groove tonight’. Dit alles zeer tot vreugde van het publiek.


Het absolute hoogtepunt van de show was het lekker lang uitgesmeerde ‘Pick up the pieces’. Tijdens deze heerlijke uitvoering van dit nummer maakte Candy, al saxofoon spelend, een rondje door het publiek. Dit spelen tussen het publiek zorgde voor erg veel beleving en twee kleine meisjes mochten Candy helpen de juiste kleppen van de saxofoon in te drukken. Dit oogde zeer aandoenlijk en maakte deze funky avond compleet en memorabel.


Met ‘Sax a gogo’ als toegift werd de show lekker swingend afgesloten en kon het publiek en De Pul terug kijken op een fantastische avond van één van de allerbeste muzikanten die ons land rijk is.

Foto’s: © Stefanie Portegies / Maxazine

Deel: