Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tom Baxter in het Paard van Troje.

Concerttip dinsdag 4 december: Tom Baxter in het Paard van Troje

We hebben dan tien jaar op een nieuwe album van Tom Baxter moeten wachten, maar deze ingetogen manier van terugkomen verdient bewondering. Tom maakt zijn langverwachte terugkeer met ‘The Other Side of Blue’. Een plaat waar puurheid centraal staat in een hartverwarmende collectie prachtsongs. Nu kunnen we ook uitkijken naar Tom’s terugkeer tijdens zijn live show op 4 december!

De Engelse singer-songwriter Tom Baxter kwam in 2004 met zijn debuutalbum ‘Father and Stone’. Later, in 2008, bracht hij nog een plaat uit gevuld met rijke arrangementen en grote dragende melodieën. Een totaal andere plaat dan waar hij nu mee op tour gaat, waarin Tom alleen te horen is met een gitaar of een piano. Maar puurheid pas Baxter als geen ander. Na een rondreis over de wereld en veel soul-searching rolde hier misschien wel zijn beste werk ooit uit.

“I feel like i’ve been through a very slow metamorphosis over the years, even I’m not sure into what, but I can say I’m calmer inside, and I thought it was time for a full-on new release.”

Deel: