Zaterdagavond was het Hengeloose podium in Metropool het toneel van Kovacs. De inmiddels wijd bekende zangeres zette een show neer waar heel jazz en soul minnend Hengelo en omgeving voor uit liep.

Remme

Voordat de Kovacs afgelopen zaterdag het podium opkwamen was het rond half negen eerst tijd voor Remme. Wie deze jonge singer/songwriter precies is is niet bekend en tijdens het optreden komen we ook weinig te weten over hem. Hij zingt en speelt een vijftal nummers waarbij hij zichzelf begeleid op keyboards of gitaar. Tussen de nummers door zegt hij eigenlijk niks en het podium is bijna helemaal donker. Het enige aanwezige licht komt alleen van achter waardoor we hem amper kunnen zien. Daarbij was er zeer veel rook op het podium waardoor sommige mensen na het optreden nog geen idee hadden hoe hij er uitziet. Het grootste deel van het publiek stond dan ook rustig naar zijn muziek te luisteren, ook al konden sommige het niet laten om er doorheen te praten. Het korte optreden (ongeveer een kwartier) werd over het algemeen goed door het publiek ontvangen. De grote vraag blijft echter: wie is Remme?

Kovacs

Na het optreden van Remme moest het publiek bijna een uur wachten op het optreden van de Kovacs. Waarom was totaal niet duidelijk, de ombouw was na een kwartier al klaar. Het publiek begreep duidelijk niet waarom ze zo lang moesten wachten en werd ongeduldig. “Boe” en “Spelen!” klonk het dan ook veel vlak voor het optreden. Maar op het moment dat Sharon Kovacs en haar band het eerste nummer inzette was iedereen het lange wachten meteen vergeten.

De band drukte meteen vanaf de eerste noot het gaspedaal goed in met een zeer energieke show tot gevolg. De grote zaal van Metropool stond volledig vol en het publiek ging uit z’n dak. Sharon Kovacs is als artiest het afgelopen jaar erg gegroeid en heeft veel meer zelfvertrouwen. Dat is tijdens een optreden zeer goed te zien. Ze laat zich volledig gaan en staat vaak met een grote glimlach op het podium. Vooral haar interactie met haar nieuwe gitariste Estelle Stijkel is mooi om te zien. Al met al een sterk optreden.

Foto (c) Filip Heidinga

Deel: