Op hello festival 2019, dat op zaterdag 8, zondag 9 juni in Emmen plaatsvindt, spelen Lil Kleine Live show, VandenBerg’s Moonkings, Van Dik Hout en Joris Linssen & Caramba. Eeder al werd de komst van o.a. Lenny Kravitz, Daniel Lohues, Paul Carrack, Midge Ure, Golden Earring, De Wolff en Daredevils bekendgemaakt.

Lil Kleine Live Show

Voordat hij zondag 9 juni Emmen aan doet kondigde de Amsterdammer eind november aan dat hij mei 2019 in de Ziggo Dome staat. De 17.000 kaarten waren binnen een uur uitverkocht! De rapper zet daarmee niet alleen een volgende stap in zijn stormachtige carrière, maar markeert ook een mijlpaal voor de gehele hiphop/pop-scene: het is voor het eerst dat een Nederlandse rapartiest dit solo aandurft.

Lil Kleine komt met zijn nieuwe show naar Emmen. Een show die garant staat voor veel nieuwe muziek. Ook zullen zijn recente hits live opgevoerd worden. De eerste nieuwe muziek wordt begin 2019 verwacht.

Grote muil, klein hartje, reusachtig entertainer! Met Mokumse branie gaat hij ‘hello festival’ opjutten als nooit tevoren.

VandenBerg’s Moonkings

Vandenberg’s MoonKings is het geesteskind van Adriaan ‘Adje’ Vandenberg. De Nederlandse gitarist, componist, muziekproducent en kunstschilder is in de jaren 80 bekend geworden met de bands Vandenberg – wie kent de wereldhit ‘Burning Heart’ niet? – en vooral Whitesnake.

Met die band scoorde hij in 1987 twee grote hits met de nummers ‘Here I Go Again’ en ‘Is This Love’. In de jaren 90 stortte de stergitarist zich op een carrière als kunstschilder, maar in 2013 begon het weer te kriebelen en vormde Adje met een stel jonge (en uitstekende) muzikanten Vandenberg’s MoonKings.

Inmiddels heeft hij in deze formatie al twee albums uitgebracht en is erin geslaagd om een perfecte mix te maken van vintage seventies hardrock en meer moderne stijlen van rock. Zaterdag 8 juni, hello festival!

Joris Linssen & Caramba

Nederlandstalige muziek, met een vleugje Mexico. Als sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef. Caramba is avontuur, zien is geloven!

Zanger Joris is ook bekend van zijn tv-programma’s Hello Goodbye en Joris’ Showroom, maar is toch vooral die verrassend energieke entertainer, die al op zijn zestiende in de muziek begon. Een concert van Joris Linssen & Caramba is een belevenis, vol vurig enthousiasme en romantiek. Zaterdag 8 juni, NoLimitstage.

Van Dik Hout

Sinds hun doorbraak in 1994 staat Van Dik Hout aan de top met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden ze met ‘Stil In Mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Komend jaar wordt bijzonder: 2019 staat namelijk in het teken van 25 jaar Van Dik Hout! De band viert dit met de release van een gloednieuw album, documentaires, nieuwe singles én een ‘Best Of’ compilatiealbum. Zondag 9 juni, NoLimitstage.

Deel: