Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tangarine in het Beauforthuis.

Concerttip zondag 25 november: Tangarine in het Beauforthuis

De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine zijn door het leven uit elkaar gedreven. Toch delen ze nog altijd dezelfde tourbus, staan ze nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander stukliep. Voor het eerst lopen hun levens niet langer gelijk op.

Deze wrange broederschap klinkt door in hun theatertour en op hun nieuwste album ‘Uiteen’. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. De typische blood harmony in de samenzang van het duo is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen en volgen afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein.

Deel: