Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bökkers in Hedon.

Concerttip vrijdag 9 november: Bökkers in Hedon

Deze kroonprinsen van de dialectrock zijn inmiddels kind aan huis in vele steden, tentfeesten en op diverse festivals waaronder uiteraard de Zwarte Cross. En met kind bedoelen we eigenlijk snotblaag. Zo smerig, eigenwijs en ondeugend dat je er onmiddellijk van gaat houden als ware het je eigen bloed. Met hun opruiende rechttoe-rechtaan rock ’n roll a la AC/DC, Chuck Berry en ZZ Top zijn de mannen hard op weg heel Nederland te onderwerpen.

De Overijsselse rockband rond voormalig Voederbietel Hendrik Jan Bökkers begon in 2010 als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken. De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album ‘Schorem uut de schiettente’ bleven niet onbesproken. Een Wapenveldse dominee riep in november zijn schapen op vooral niet naar deze goddeloze band te gaan. “’t bunt boefjes, maar aardige boefjes”, mijmert Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross.

Deel: