Ronnie Flex komt met zijn Deuxperience-band naar Heerlen! Ronell Langston Plasschaert, zoals de succesvolle 26-jarige rapper uit Capelle aan den IJssel eigenlijk heet, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het eigenzinnige boegbeeld van de Nederlandse hiphop-scene. Mega-hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’ en ‘Blijf Bij Mij’ gaan hand in hand met Edisons voor zijn album Rémi en overtuigende live-optredens op de grote festivals. Op zaterdag 6 april 2019 brengt hij, niet alleen ondersteund door zijn typische ‘autotune’ maar ook door zijn geweldige 9-koppige band Deuxperience, een bezoek aan de Limburgzaal van Theater Heerlen. Deze warmbloedige tropical party, toegankelijk voor alle leeftijden, wordt mede mogelijk gemaakt door poppodium NIEUWE NOR.

Ronnie Flex – Ronell Langston Plasschaert – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle generatie Nederlandse hiphopartiesten. De eigenzinnige, genre-overstijgende, performer heeft met zijn releases een abonnement op de hitlijsten. Multi-platina mega hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’, ‘Blijf Bij Mij’ en ‘Plek Als Dit’ stonden wekenlang hoog in de charts. Zijn tweede album ‘Rémi’ (2017) is beloond met een Edison voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’. In het juryrapport van deze meest prestigieuze muziekprijs werd Rémi ‘een modern meesterwerk’ genoemd. In 2018 brak hij het record van meest gestreamde track binnen één dag in Nederland (650.000+ keer) met het nummer ‘Fan’.

Samen met de band Deuxperience tourt hij sinds 2017 door Nederland. Shows op alle grote festivals in Nederland en België waaronder Pinkpop, Lowlands en Pukkelpop ontvingen lovende recensies. Na een uitverkochte tour rondom het album ‘Rémi’ in 2017 volgt eind dit jaar een – al lange tijd – uitverkocht concert in de AFAS Live, waarna de rapper begin 2019 opnieuw een aantal grote zalen aan doet, waaronder de Limburgzaal in Heerlen. Met zijn eigen instrument ‘autotune’ en ondersteund door een fenomenale 9-koppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond, en is stilstaan geen optie.

 

Deel: