Op woensdag 10 oktober is in het AkoestiCafé John Fairhurst te gast. Vergezeld door zijn vaste drummer maakt deze Engelse bluesgitarist een tweeweekse tournee door Nederland en België. Daarbij spelen ze twee shows in Nederland, waaronder dus bij het AkoestiCafé. Fairhurst zit in de voorhoede van de ‘new wave of British blues & rock’. Zijn rauwe, energieke muziek wordt vergeleken met Howlin’ Wolf, White Stripes en Seasick Steve. Dampend, uitbundig en opwindend: misschien wat minder akoestisch maar een geweldige aftrap voor het nieuwe seizoen AkoestiCafé.

De avond wordt geopend door Cas Ronckers. Deze Limburgse singer-songwriter was op jonge leeftijd al Serious Talent bij 3FM en deelnemer bij Giel’s Beste Singer-songwriter. Met zijn band CAS speelt hij in het voorprogramma van bands als DeWolff en Rowwen Hèze. Bij het AkoestiCafé komt hij solo zijn stevige popliedjes laten horen.

Het AkoestiCafé is dit keer in ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein-Zuid.

Deel: