De 25-jarige Jamaicaans-Amerikaanse Micah Davis, beter bekend onder de naam Masego, stond maandagavond in de Paradiso. Hij maakte op jonge leeftijd al kennis met muziek via zijn ouders in de kerk. Hij heeft zichzelf aangeleerd om verschillende instrumenten te kunnen bespelen. Nu maakt hij “TrapHouseJazz”. Een eclectische mix van hiphop, rap, r ‘n b en jazz. Toen hij op het podium stapte gekleed in een bruine, fluwelen jumpsuit en op zijn saxofoon ‘Tadow’ speelde, zette hij de toon voor de hele avond. Er werd door het publiek direct meegezongen en gedanst en daar werd pas mee gestopt toen het concert afgelopen was.

‘Shut Up And Groove’ van The Pink Polo EP zorgde voor meeschuddende hoofden. ‘Lady Lady’ van het gelijknamige album dat net uit is werd ook al goed mee gezongen. De nummers ‘Queen Tings’ ‘Late Night’ ‘Yeah Yeah Yeah’ ‘I Had A Vision’ en Prone’ hadden volgens de zanger vooral een R&B-vibe en nu vond hij het tijd voor meer hood ‘Wifeable’ en voor de jazzliefhebbers ‘You Gon Learn Some Jazz’. De zangeres Jill Scott had deze week zijn laatste nummer ‘Old Age’ geretweet waar hij oprecht trots op was en op mag zijn. Een heerlijk nummer. Tijdens het nummer ‘Lavish Lullaby’ lieten de zangeressen goed horen dat zij uitstekend konden zingen. ‘Shawty Fishin’ was laatste nummer voor de toegift en het was tijd om te bouncen.

Als toegift speelden ze ‘Navajo’ met daarbij als verrassing een danser die het nummer prachtig complementeerde. “I just love this song”, kondigde Masego aan, waarna ze ‘Navajo’ nog een keer speelden maar dan zonder danser. Als allerlaatste speelden ze een remix van ‘Señorita’ van Justin Timberlake en ‘Girls That Dance’. Masego heeft humor en maakt veel contact met het publiek, hij laat iedereen veel meezingen en het publiek blijft dit ook doen. Op een gegeven moment wil hij iedereen horen schreeuwen als hij een slok water neemt, terwijl de band hun solo’s spelen geeft het extra leuk effect als hij tussendoor slokken neemt.

Masego betekent ‘gezegend’ in het Tswana, (een taal die ze onder andere in Botswana spreken) en dat is hij ook, gezegend met muzikaal talent en een hoop energie. Zoveel energie dat hij zelfs een tweede concert op dezelfde avond heeft gepland. Naar aanleiding van zijn video’s op YouTube zou je wat meer van zijn muzikaliteit op de verschillende instrumenten die hij kan bespelen willen zien. Maar hopelijk kan dat de volgende keer. Het publiek heeft in ieder geval het eerste concert al kunnen genieten van een heerlijk feestje op de maandagavond.

Deel: