Candy Dulfer gaf zondagavond haar laatste optreden voor lange tijd in Nederland, in Luxor Live te Arnhem. Hierna vertrekt de ster naar de VS en Japan, zo liet ze tijdens de show weten. De zaal in Arnhem was uitverkocht en dat zorgde voor veel sfeer. Candy is door de wol geverfd en heeft inmiddels al vele platen gemaakt. Ze weet zich steeds te vernieuwen en met deze tour ter gelegenheid van de nieuwste plaat ‘Together’ brengt ze haar meest dansbare set live op het toneel.

De laatste plaat en tour zijn opgedragen aan Prince en dat schept een verwachting. “Ik heb dan ook hulp ingeroepen van Ivan Peroti hiervoor” zo liet Candy weten. Het derde nummer van de set ‘Out of time’ is geheel opgedragen aan Prince en werd geschreven en ook live gezongen door Ivan Peroti, maar in de hele set komen accenten van Prince terug, zoals ‘Sexy mother fucker’ en ‘Musicology’. Het hoogtepunt van de show is echter de cover van de Average White Band ‘Pick up the pieces’, alsmede Stevie Wonder’s ‘Master blaster’.

Natuurlijk zat er ook een rustpuntje in de show met ‘Promises’, waarbij ze tekstueel terugkijkt op overleden dierbaren. De muziek gaat bij Candy niet alleen om dansen maar ook in ‘Together’ zit een boodschap. Blijf toch bij elkaar! Want wat we samen hebben is het enige wat we hebben! Deze song is een pleidooi om bij elkaar te blijven en Candy schreef het naar aanleiding van haar eigen scheiding. Het nummer ‘Calling’ was een van de dansbare hoogtepunten. Tijdens dat nummer kan niemand stil blijven staan, want de beat en de groove laten je als vanzelf bewegen. In dat nummer werden ook weer diverse bekende dance hits verwerkt waaronder ‘Let’s groove’ van Earth Wind & Fire.

In totaal bestond bijna de helft van de set (5 van de 11 nummers) uit de nummers van de nieuwe plaat. Het grootste succesnummer uit het oeuvre van Candy ‘Lilly was here’ werd uiteraard niet vergeten en kreeg een extra lange uitvoering waarin Ulco Bed op gitaar in de schijnwerpers mocht staan. Ook hier werd Prince niet vergeten door ‘Loving you’ van Minnie Riperton er doorheen te spelen. Prince zette Candy op de kaart en dat is ze niet vergeten maar ook muzikaal zijn er gewoon veel overeenkomsten.

De muzikale blender van soul, jazz, dance en funk bracht ‘What U Do when the music hits you’ voort en ook dat nummer staat op haar laatste plaat waarin ze met Ivan Peroti en Rici Greene goede lead vocals op het podium heeft. De live show leek wel een DJ set met zoveel verrassende wendingen en verstopte hits van haar muzikale helden in haar eigen gespeelde nummers. In het slotnummer van de set, ‘Sax a gogo’, kwamen accenten terug van de meezinger ‘It’s a beautiful night’ van Bruno Mars en Sheila E.’s ‘A love bizarre’. Oh-we-Oh-ooh, oh we oh ooh, it was a wonderfull night (evening) with Miss Candy Dulfer!

 

Foto’s (c) Rene Obdeijn

Deel: