Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sam Fender in het Paard van Troje.

Concerttip dinsdag 18 september: Sam Fender in het Paard van Troje

Sam Fender. Één luisterbeurt verraadt wellicht invloeden van The Killers, Jeff Buckley en Ben Howard (zelfde manager!), maar Sam Fender is toch echt de stem van déze generatie. Van BBC kreeg hij de eervolle ‘Sound of 2018’ stempel waarmee hij in een soort wervelwind de lokale pubs rondom Newcastle is ontstegen. Zo kreeg hij een dikke 3FM megahit en met catchy songs als ‘Play God’ (1,5 miljoen Spotify plays) en ‘Friday Fighting’ maakte hij zichzelf ongelofelijk geliefd bij het Nederlandse publiek.

Hem een duizend-in-één-radio-popartiest noemen is echter onterecht: wat hem onderscheid van de massa is zijn cleane, indrukwekkende stemgeluid. Daarmee kreeg hij, naar verluid, op Eurosonic festival ‘de meest verveelde, netwerkende industrie-types stil’. Logischerwijs mag hij zijn talent nu bij Universal tot uiting brengen en schittert hij deze zomer op festivals als Lowlands. De zanger bezingt actuele thema’s als gender, Big Brother surveillance (““no matter who you are or where you been, he is watching from the screen”) en de rol van de media en wordt zodoende omgedoopt als de ‘Britse Bob Dylan’. Slechts 22 lentes is hij overigens, deze jonge Noord-Engelsman: wij voorspellen dat hij nog heel groot gaat worden.

Supportact: The Visual
Deze Amsterdamse band vertolkt liedjes die net zo scherp berusten op sfeer en stilte als een fraaie melodie, waarbij de expressieve stem van Van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Op vloeibare wijze schakelt ze van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber.

Deel: