Zaterdagavond was de, na een spetterend concert van de Golden Earring, tweede avond van Live on the Beach 2018 deze week, met Anouk op het programma. Een uitverkocht concert. In het voorprogramma stonden twee bands, Son Mieux en Rondé, die samen de eer hadden het publiek te mogen opwarmen voor de Haagse zangeres.

Son Mieux

Son Mieux mocht als eerste het publiek opwarmen. Het werd een sterk optreden en de band had er duidelijk zin. Met onder andere hun single ‘Easy’ spetterde de Haagse band, onder leiding van frontman Camiel Meiresonne. Of de publiek klaar is om Son Mieux volgend jaar als hoofdact op het podium te zien en horen is nog de vraag. De band zelf is er helemaal klaar voor.

Rondé

Als tweede band van de avond stond de Utrechtse indiepopband Rondé op het podium. De band rondom frontvrouw Rikki Borgelt bracht het publiek met nummers als ‘Why Do You Care’, ‘Run’ en natuurlijk ‘Naturally’ in vervoering en speelde aardig met het publiek, dat inmiddels een vol terrein bestreek. Rondé werd succesvol ontvangen en wist haar inmiddels opgebouwde reputatie meer dan waar te maken.

Anouk

Om 21:15 exact begon de band van Anouk met ‘To Get Her Together’. Het was de 2de keer dat Anouk op Live on the Beach optrad. Nu had ze duidelijk beter weer meegebracht. Op twee mini-buien na is het het verder tijdens haar optreden droog gebleven. De zangeres had er ook echt zin in en het publiek net zo veel.

‘Girl’ en het treffende ‘Been here before’ waren het begin van een setlist die bol stond van de hits, waarbij de Haagse zangeres haar complete carrière aandeed. Van ‘Together Alone’, waarvan ze haar grote doorbraak ‘Nobody’s Wife’ pas laat in de set bracht, tot aan ‘There he goes’ van haar laatste album, ‘Fake it till we die’ en vrijwel alles wat er tussen zit.

Niet alles ging even goed bij Anouk,; Tot tweemaal toe vergat Anouk de tekst van haar nummers. Volgens de zangeres zelf kwam dat omdat ze te weinig optreedt. Een ietwat slap excuus dat haar echter wel snel vergeven werd, niet in de laatste plaats vanwege een ijzersterk optreden. Wellicht dat Eurovisie Songfestival-hit ‘Birds’ werd gemist, maar dan houdt het toch wel op.

In een dik anderhalf uur slingerde ze haar repertoire de Scheveningse buitenlucht in. Het publiek genoot met volle teugen van wat stiekem wel eens de beste zangeres van Nederland is. Met 13 nummer 1-albums en 35 top 40-hits is er geen enkele zangeres die ook maar in de buurt komt van het succes van de stoere brutale rockchick. Een geslaagd concert en vrijwel een garantie voor wederom een uitverkocht optreden, zou ze in 2019 weer optreden op Live on the Beach. Het is haar gegund.

Foto’s (c) Frank Bol

Deel: