Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dylan LeBlanc in de Nieuwe Nor.

Concerttip woensdag 29 augustus: Dylan LeBlanc in de Nieuwe Nor

De 27-jarige Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc is afkomstig uit Louisiana. De Britse krant The Guardian vergelijkt LeBlanc met: “Harvest-era Neil Young and country-folk breakouts Fleet Foxes.” LeBlanc heeft op zijn jonge leeftijd al een bewogen muzikale carrière achter de rug. Kan natuurlijk ook niet anders met zo’n voornaam, en is logisch, als je weet dat zijn vader James LeBlanc een van de vaste sessiemuzikanten bij de bekende Muscle Shoals Studios artiesten als The Staple Singers, Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett hun muziek opnamen. Op woensdag 29 augustus komt Dylan LeBlanc met als support Nicole Atkins, naar poppodium NIEUWE NOR. Een concert dat plaatsvindt tijdens en i.s.m. Cultura Nova Festival.

Dylan LeBlanc
Achter de prachtige stem en meeslepende songs van Dylan LeBlanc schuilt een minder florissante werkelijkheid. Op 19-jarige leeftijd bracht bij z’n debuut uit en na twee succesvolle albums, sloeg LeBlanc een grote platendeal af en zonk weg in een duistere periode vol zelfhaat en drank. Zijn meest recente album, dat in 2016 uitkwam, reflecteert de nieuwe weg die LeBlanc is ingeslagen. Dit album is eerlijker, gedisciplineerder en betekenisvoller dan zijn eerdere successen. LeBlanc kreeg hierbij hulp van goede vriend Ben Tanner, de toetsenist van de Alabama Shakes. LeBlanc komt goudeerlijk over en bewijst daarmee dubbel en dwars dat hij een uniek talent heeft voor het muzikale vak. Zijn fantastische stem en sterke arrangementen stralen een wijsheid uit die ongekend is voor iemand van zijn leeftijd.

Deel: